Calendar ortodox pentru ziua de 14 februarie 2024: Rugăciunea ce alungă bolile creștinilor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 13 feb 2024, 16:00

Sfântul Cuvios Auxentie este pomenit la data de 14 februarie 2024, în calendarul ortodox

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 14 februarie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Auxentie.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 14 februarie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Cuvios Auxentie, cel ce a primit din partea Domnului darul vindecării, mii de creștini căutând vindecare din partea acestuia.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 14 februarie!

Calendar ortodox 14 februarie 2024

Sărbătoare 14 februarie. Sfântul Cuvios Auxentie este sărbătorit în fiecare an pe data de 14 februarie în calendarul ortodox.

Sfântul Cuvios Auxentie s-a născut într-o familie foarte credincioasă, fiind fiul preotului Addas, ce a fost un refugiat persan ce a decis să vină la Constantinopol cu familia pentru a scăpa de persecuțiile din acea perioadă. Familia în care a crescut Sfântul Cuvios Auxentie a fost una iubitoare, ce l-a învățat pe acesta să își îmbrățișeze credința și să nu se rușineze cu aceasta.

După o perioadă, acesta a slujit ca ofițer în garda împăratului Teodosie al II-lea, având un devotament pe care mai multe persoane l-a apreciat.

Deși Sfântul Cuvios Auxentie avea o carieră militară desăvârșită, acesta nu a renunțat niciodată la credința sa în Dumnezeu, păstrând și pe atunci legătura cu părinții duhovnicești ai vremii, printre care Cuviosul Marcian, iconomul Bisericii celei Mari, și Ioan monahul. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Calendar ortodox pentru februarie 2024: Cele mai importante sărbători

În anul 446, Sfântul Cuvios Auxentie s-a hotărât să renunțe la îndatoririle sale militare pentru a își dedica viața Domnului, motiv pentru care s-a călugărit, iar restul zilelor și l-a petrecut în rugăciune. Stilul său de viață a fost recompensat de către Dumnezeu, acesta oferindu-i harul vindecării, salvând astfel viețile a mii de creștini.

Sfântul a trecut la cele veșnice în ziua de 14 februarie a anului 470, nu după foarte mult timp de la trecerea în neființă a Cuviosului Simeon, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 14 februarie

Canon de rugăciune către Sfântul Cuvios Auxentie, sărbătorit pe 14 februarie în calendarul creștin

Adâncul Mării Roșii, cu urme neudate, pedestru trecându-l Israel cel de demult, cu mâinile lui Moise în chipul Crucii puterea lui Amalec în pustiu a biruit.


Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Auxentie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Înmulțind dragostea cea către Dumnezeu, Părinte Auxentie și iubirea cea lumească părăsind-o, purtătorule de Dumnezeu, te-ai arătat comoară încăpătoare a harului Duhului.
Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Auxentie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Plecatu-te-ai sub jugul cel bun al Domnului, cu înclinare de bunăvoie, Părinte Auxentie și ai lucrat pământul faptelor bune, îngrășându-l pe el cu lacrimi, fericite.


Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Înstrăinându-ți sufletul tău și mintea de tulburările vieții și împreunându-te cu Dumnezeu, precum se cuvine, cu neîncetate nevoințe ai petrecut pe pământ, ca unul fără de trup, preafericite.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Întru tine s-a văzut acum, Stăpână, călătoria cea Dumnezeiască și omenească cea nepricepută a lui Hristos, Care S-a născut ca Dumnezeu și Om din tine, Curată, înnoind ființa mea.