Calendar ortodox pentru ziua de 17 iulie 2024: Rugăciunea ce îi protejează pe creștini de rele

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 iul 2024, 16:03

Sfânta Mare Muceniță Marina

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 17 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Mare Muceniță Marina.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 17 iulie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă o pomenește pe Sfânta Mare Muceniță Marina, ce este apreciată de către credincioși pentru modul în care și-a apărat credința.

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 17 iulie!

Calendar ortodox 17 iulie 2024

Sărbătoare 17 iulie.

Sfânta Mare Muceniță Marina este sărbătorită în fiecare an pe data de 17 iulie în calendarul ortodox.

Sfânta Mare Muceniță Marina s-a născut în anul 292, iar aceasta a făcut parte dintr-o familie păgână, ce locuia în Antiohia Pisidiei, regiune ce se regăsea în Imperiul Roman. Până la vârsta de 12 ani, Sfânta Mare Muceniță Marina nu a fost familiarizată cu învățăturile Domnului, însă atunci când ea avea 12 ani, mama sa a trecut la cele veșnice și tânăra a fost lăsată în grija unei femei din afara cetății.

Acesta a fost momentul în care Sfânta Mare Muceniță Marina a început să afle despre existența lui Hristos și se ruga la oamenii din jur să o învețe mai multe despre creștinism. Oamenii din sat au început să îi explice despre minunile realizate de Hristos, iar aceasta a început de atunci să trăiască rugăciune și în desăvârșită înțelepciune și curăție.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei înainte ca și ea să devină mamă. „Să-ți facă doar o unime, nu cât mi-ai făcut tu mie.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Din momentul în care a decedat mama Sfintei Mare Muceniță Marina, tatăl acesteia nu a mai considerat-o fiica sa deoarece aceasta a început să creadă în Dumnezeu, iar atunci când aceasta a împlinit vârsta de 15 ani, aceasta a fost adusă în fața lui Olimvrie, după ce s-a auzit că aceasta nu se închină idolilor. 

În acel moment, Sfânta Mare Muceniță Marina a fost închisă în temniță, după care a fost judecată. Atunci când marii cetății au observat că tânăra nu renunța la credința ei au poruncit să fie întinsă și bătută cu bețe de lemn, fără milă, după care a fost spânzurată pe un stâlp. Aceasta a supraviețuit nenumărător chinuri, până când a fost condamnată la moarte, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 17 iulie

Canon de rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Marina, sărbătorită pe 17 iulie în calendarul creștin

Deci Sfânta Muceniță Marina, stând singură în temnița aceea, nefiind atunci acolo alți osândiți, se ruga lui Dumnezeu întru căldura duhului său, strigând din adâncul inimii: "Preaputernice Doamne, Căruia îți stau înainte cu frică toate puterile cerești și toate începătoriile și stăpâniile se cutremură înaintea feței Tale, și toată zidirea se tine, se schimbă și se înnoiește cu tăria Ta cea atotputernică.

Tu, Stăpâne, caută din înălțimea cerului, de pe scaunul slavei Tale, spre mine, smerita, netrebnica și nevrednica roaba Ta, că spre Tine nădăjduiesc, la Tine am năzuit și pentru numele Tău pătimesc. O, Preamilostive, caută și vindecă acest trup rănit de bătăi și rupt ca un sac! Înnoiește sufletul meu și-l păzește în împărăția Ta. Dă-mi putere ca să biruiesc și să calc pe vrăjmașul meu, precum se calcă nisipul cu picioarele, ca să-i sfărâm puterea aceluia cu ajutorul Tău cel nebiruit, ca și în mine să se preamărească Preasfânt numele Tău, în veci!"