Calendar ortodox pentru ziua de 18 august 2024: Dorințele se îndeplinesc pentru creștinii ce rostesc această rugăciune

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 aug 2024, 16:00

Sfântul Cuvios Ioan de la Rila

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 18 august 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Ioan de la Rila.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 18 august 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Cuvios Ioan de la Rila, ocrotitorul Bulgariei.

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care este bine să o rostești pe 18 august!

Calendar ortodox 18 august 2024

Sărbătoare 18 august. Sfântul Cuvios Ioan de la Rila este sărbătorit în fiecare an pe data de 18 august în calendarul ortodox.

Sfântul Cuvios Ioan de la Rila s-a născut în anul 876 în satul Skrino, iar acesta s-a născut într-o familie creștină, ce l-a învățat toate tainele creștinismului și învățăturile Domnului. Acesta și-a pierdut ambii părinți de la o vârstă fragedă, iar acesta a decis să împartă bunurile rămase la săraci, în timp ce el își câștiga bani ducându-se cu vitele la păscut.

În timp ce acesta era la păscut cu vitele, Sfântul Cuvios Ioan de la Rila a pierdut o vită, iar stăpânul acestuia l-a bătut, moment în care lacrimile au început să curgă șiroaie pe fața lui și să se roage la Dumnezeu. După câteva zile, sfântul a găsit vita, iar a reușit să o ducă acasă cu ajutorul celui de sus, chiar dacă râul Struma se umflase de puhoaie.

Acesta și-a pus cămașa peste râu și a luat vițelul în brațe pentru a trece peste ape, iar stăpânul lui, văzând acest lucru a decis să nu îl primească.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Atunci când avea 25 de ani, Sfântul Cuvios Ioan de la Rila s-a călugărit în Mănăstirea Sfântul Dimitrie de la Muntele Ruen, după care a decis să se retragă în pustnicie. Sfântul Cuvios Ioan de la Rila a viețuit 12 ani în peștera pustie, după care și-a găsit sălaș în scorbura unui copac.

După mai mulți ani, Sfântul Cuvios Ioan de la Rila a primit sub călăuzirea lui călugări, ce au reușit să construiască o mănăstire cu o biserică lângă peștera Sfântului.  Acesta s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani, potrivit crestinortodox.ro.

Sărbătoare 18 august

Canon de rugăciune către Sfântul Cuvios Ioan de la Rila, sărbătorit pe 18 august în calendarul creștin

O, preaminunate și Preacuvioase Ioane, mare făcătorule de minuni, primește această rugăciune a noastră și nu-ți întoarce față ta de la noi, cei care alergăm la a ta mijlocire, așa cum nu ți-ai întors față de la cei care veneau la tine cu necazurile lor în zilele viețuirii tale pe pământ, căci știm mulțimea de semne ale milostivirii tale pe care o ai arătat credincioșilor ortodocși, chiar și după a ta adormire! Auzi-ne acum și pe noi, cei care suntem cuprinși de mari necazuri care ne asupresc în zilele acestea pline de încercări, când diavolul prin cursele sale viclene caută să piardă Sfânta Biserica, să ne lipsească de mântuirea veșnică și de bunurile vieții vremelnice.

Roagă pe Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască iertare de păcate, însă cu osebire iertare pentru păcatul neascultării de maică noastră – Biserica! Dăruiește-ne zdrobirea inimii, ca să pășim cu umilință către Sfânta Taină a Pocăinței și să nu ne fie spre osânda împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos, ci spre sănătate și mântuire! Izgonește de la noi duhul urii și ne dăruiește duhul dragostei și păcii spre unirea frățească a tuturor oamenilor. Unește-ne pe noi toți cu dragostea pentru Hristos și Biserica Sa Ortodoxă, ca, păzind voința Sa cea mântuitoare, să fim fii adevărați ai lui Dumnezeu! Călăuzește-ne pe noi în toate zilele vieții noastre ca să păzim cu harul Sfântului Duh credința curată și să săvârșim voia Domnului până la moarte! Iar în clipă morții vino să ne înfățișezi sufletele înaintea tronului Dumnezeiescului Judecător și să-I spui: "Iată, eu și pruncii pe care mi i-ai încredințat", ca prin mijlocirea ta să fim izbăviți de chinurile cele veșnice și să moștenim fericirea cea negrăită a Împărăției cerești a lui Hristos, împreună cu tine și cu toți sfinții, în vecii vecilor! Amin!

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!