Calendar ortodox pentru ziua de 19 iunie 2024: Rugăciunea pe care o rostim în perioadele dificile ale vieții

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 18 iun 2024, 16:00

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 19 iunie 2024

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 19 iunie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Iuda Tadeu.

Sărbătoarea din data de 19 iunie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Apostol Iuda Tadeu, ruda Domnului, ce a făcut parte din cei 12 Apostoli.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 19 iunie!

Calendar ortodox 19 iunie 2024

Sărbătoare 19 iunie. Sfântul Apostol Iuda Tadeu este sărbătorit în fiecare an pe data de 19 iunie în calendarul ortodox.

Sfântul Apostol Iuda Tadeu s-a născut în Nazaretul Galileii, iar acesta a fost ruda Domnului, după trup, fiu al lui Iosif și frate al lui Iacob. Spre deosebire de Iacob, Iuda nu a dorit ca acesta să fie cunoscut drept frate al lui Hristos, făcându-se cunoscut după denumirea Iuda al lui Iacov. uda Tadeu a fost mirele din Cana Galileei, la a cărui nuntă Hristos a săvârșit minunea schimbării apei în vin, iar de la această întâmplare și nu numai, acesta și-a dorit ca religia Domnului să ajungă la cât mai mulți oameni.

Sfântul Apostol Iuda Tadeu a predicat Evanghelia în Iudea, în Samaria, în Galileea, în Siria, în Arabia, dar și în Mesopotamia, unde Sfântul Iuda Tadeu a ajuns în jurul anului 37, contucând biserica până la anul 52. Pe parcursul acestei perioade, Sfântul Apostol Iuda Tadeu a călătorit prin Armenia, unde a reușit să convertească la credința în Hristos mai multe persoane.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce se spune în tradiția populară despre anii bisecți: Nu este bine să te căsătorești, nici să îți schimbi locul de muncă

Regele Abgar a murit, iar împărăția pe care acesta o avea a fost împărțită în două, Ananun, s-a încoronat pe sine în Edesa, iar Sanatruk, conducea Armenia. În jurul anului 66, regele Ananun a ordonat omorârea Sfântului Tadeu, astfel păgânii au mers să îl prindă pe sfânt și să îl ucidă.

Sfântul Apostol Iuda Tadeu a fost răstignit și omorât cu săgeți, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 19 iunie

Canon de rugăciune către Sfântul Apostol Iuda Tadeu, sărbătorit pe 19 iunie în calendarul creștin

Sfântul Apostol Iuda Tadeu este chemat în rugăciune în cazurile disperate deoarece în epistola sa spune că cel credincios trebuie să persevereze în condițiile grele, în dificultăți, așa cum și părinții noștri au făcut.

O, Sfinte Iuda Tadeu, ruda a Domnului nostru Iisus Hristos, apostol și martir glorios, strălucit în virtuți și puternic în minuni, credincios și grabnic ajutător al celor ce te cinstesc și se încred în tine, privește cu ochi milostivi la cel ce astăzi aleargă la tine și cere mijlocirea ta.
Tu ai dobândit de la Dumnezeu darul de a ajuta îndeosebi pe acei care au pierdut aproape orice speranță și se află în pragul disperării.


Privește deci la mine și vezi în ce strâmtorare mă aflu. Viața mea este o viață de suferință. Zilele mele sunt pline de durere și necaz, sufletul meu este o mare amărăciune.
Cărările mele sunt pline de suspine și lacrimi și griji mistuitoare care îmi macină toată puterea de viață.
Neliniștea, disperarea și lipsa de încredere în ajutorul de sus îmi copleșesc de multe ori sufletul, astfel încât mi se pare ca mila dumnezeiască m-ar fi părăsit. Atunci sufletul meu se umple de întuneric, credința se clatină, inima mea slăbește și disperarea se furișează în suflet vrând să se facă stăpână peste mine, O, Sfinte Iuda Tadeu, tu nu mă poți lăsa în starea aceasta. La tine alerg, pe tine te rog, ajută-mi. Ascultă te rog, rugămintea mea! Nu mă voi depărta de tine până când nu mă vei asculta. Grăbește-te și vino-mi te rog în ajutor și nu mă lăsa, ca încrederea mea în tine să fie rușinată. Fie ca prin mijlocirea ta să se preamărească și întru mine nesfârșita milostivire a lui Dumnezeu. Ascultă-mi rugăciunea mai ales în necazul meu cel mare pe care îl am acum și dă-mi grabnicul tău ajutor în (aici se mărturisește necazul).


Nu lăsa ca sufletul meu să rămână zdrobit de aceasta lovitură a durerii și să cadă în disperare. Asculta-mă o, Sfinte Iuda Tadeu, împlinește-mi rugămintea și eu iți voi fi recunoscător în toate zilele mele. Te voi cinsti ca pe cel mai de seama ajutător al meu.
Voi mulțumi lui Dumnezeu pentru mijlocirea ta și voi răspândi pe cât îmi va sta în putere cinstirea ta între oameni. Amin.

Sfinte apostol Iuda Tadeu, eu, (se spune numele), mă încredințez îngrijirii tale. Roagă-te pentru mine; ajută-mă să-mi amintesc că nu sunt singur în strădaniile mele. Te rog, fii alături de mine și roagă-l pe Dumnezeu să-mi trimită speranță în mâhnire, curaj în frică și vindecare în timpul tuturor încercărilor. Te rog, cere-I Domnului nostru iubitor să-mi dea harul să accept orice îmi oferă viața și să-mi susțină credința în puterea Sa vindecătoare.
Iți mulțumesc, Sfinte Iuda Tadeu, pentru speranța pe care o dai tuturor celor care cred și ajută-mă, te rog, să ofer și altora acest dar al speranței. După voia lui Dumnezeu, Amin

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?