Calendar ortodox pentru ziua de 2 aprilie 2024: Ce sărbătoare este pomenită azi? Rugăciunea pentru sănătate

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 01 apr 2024, 16:00

Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni este pomenit la data de 2 aprilie 2024, în calendarul ortodox

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 2 aprilie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni.

Sărbătoarea din data de 2 aprilie  2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni, ce a trecut prin chinuri nebănuite în cea de-a doua fază a ereziei iconoclaste.

Rugăciunea tămăduitoare pe care este bine să o rostești pe 2 aprilie!

Calendar ortodox 2 aprilie 2024

Sărbătoare 2 aprilie. Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni este sărbătorit în fiecare an pe data de 2 aprilie în calendarul ortodox.

Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni, a știut încă de la o vârstă fragedă că își dorește să își trăiască viața după învățările Domnului, motiv pentru care a îmbrățișat viața monahală și a trăit într-o mănăstire cu viață de obște. Acesta a reușit să își păstreze întreaga viață puritatea sufletească și trupească, ca un înger al Domnului. De-a lungul vieții sale, acesta a reușit să urmeze fiecare pas necesar pentru a ajunge la Domnul cu mândrie și curățare. 

Acesta nu a trecut niciodată de învățările sfinte și își dorea să împartă cele învățate de el cu ceilalți frați ai lui, din cadrul mânăstirii. Pentru toate aceste motive, Dumnezeu a decis să îl recompenseze pe acesta și i-a oferit darul facerii de minuni, ajungând un adevărat stâlp al Bisericii în timpuri de prigoană. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Mesaje cu și despre postul Paștelui. Urări, felicitări și imagini frumoase

Numele Titus a fost foarte popular în urmă cu câteva secole, provenind de la adjectivul „titos”, cu sensul de „onorabil”. În acea perioadă, oamenii foloseau aceste nume datorită semnificației acestuia, însă de-a lungul anilor, semnificația acestuia s-a schimbat. Potrivit unei alte interpretări, acest prenume de băiat se traduce prin „un oarecare”, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 2 aprilie

Canon de rugăciune către Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni, sărbătorit pe 2 aprilie în calendarul creștin

Cu rugăciunile tale, Sfinte Tit, scapă-mă pe mine, care cu totul sunt împlântat cumplit în patimile trupului și stricat de dezmierdări, cel ce ești comoara nepătimirii.
Cu Dumnezeiască alegerea Duhului, din scutecele maicii tale ai fost adus lui Dumnezeu și te-ai făcut tăinuitor și slujitor Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Celei Neispitite de bărbat.


Ca unul ce ai supt dulceața înfrânării, ai lepădat amărăciunea patimilor. Pentru aceea mai mult decât cu mierea și fagurele îndulcești inimile noastre, părinte.
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Ca pe un ucenic nou al Apostolului Pavel te lăudăm, pe tine Sfinte Părinte Tit, căci te-ai arătat râvnitor nevoințelor aceluia și împreună cu dânsul ai primit cununile, de Dumnezeu fericite părinte.
Și acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin

Pe Cuvântul Cel din Tatăl fără de maică, L-ai Născut fără de tată în vremurile cele de pe urmă, Însăți tu Maica lui Dumnezeu, ca Una ce ești mai Aleasă decât toată zidirea.
Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Tit, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre și să ne ferească de necazuri și boală.
Sfinte Cuvioase Părinte Tit, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Cu Dumnezeiască alegerea Duhului, din scutecele maicii tale ai fost adus lui Dumnezeu și te-ai făcut tăinuitor și slujitor Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Celei Neispitite de bărbat.
Locuitor pustiului, înger în trup și de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Tit. Cu postul, cu privegherea și prin rugăciune primind daruri cerești, tămăduiești pe cei bolnavi și sufletele celor ce aleargă la tine cu credință.
Slavă Celui Ce ți-a dat ție putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.
Sfinte Cuvioase Părinte Tit, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Ca unul ce ai supt dulceața înfrânării, ai lepădat amărăciunea patimilor. Pentru aceea mai mult decât cu mierea și fagurele îndulcești inimile noastre, părinte. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh,
Amin!