Calendar ortodox pentru ziua de 20 august 2024: Este pomenit un mare profet din Vechiul Testament

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 aug 2024, 14:23

Sfântul Proroc Samuel

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 20 august 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Samuel.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 20 august 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Proroc Samuel, unul din profeții din Vechiul Testament.

Rugăciunea făcătoare de minuni pe care este bine să o rostești pe 20 august!

Calendar ortodox 20 august 2024

Sărbătoare 20 august. Sfântul Proroc Samuel este sărbătorit în fiecare an pe data de 20 august în calendarul ortodox.

Sfântul Proroc Samuel a trăit cu aproximativ 1146 de ani înainte de nașterea lui Iisus Hristos, iar acesta a fost considerat al 15-lea și ultimul dintre judecătorii lui Israel. Acesta a făcut parte din neamul lui Levi și a fost născut în apropierea muntelui Efrem. Sfântul Proroc Samuel a făcut parte dintr-o familie cu mare iubire pentru Dumnezeu, tatăl său fiind Elcana, iar mama lui se numea Ana, prorocița. 

Chiar și nașterea Sfântului Proroc Samuel a fost un miracol, realizat cu ajutorul rugăciunilor puternice rostite de către mama acestuia care suferea că nu avea copii. Ana i-a promis Domnului că dacă îi va îndeplini dorința de a deveni mamă, aceasta îl va îndruma pe copilul ei spre creștinism, așa că atunci când Sfântul Proroc Samuel  a împlinit trei ani, acesta a fost dus la templu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Sfântul Proroc Samuel a slujit sub îndrumarea marelui preot Eli în templul din Șilo, iar în copilărie acesta a demonstrat în nenumărate rânduri că este un copil ascultător și cu mare iubire față de Dumnezeu. Preotul Eli avea doi fii, însă cei doi nu erau ascultători și cu frică față de Dumnezeu, iar atunci când Sfântul Proroc Samuel a avut parte de descoperire dumnezeiască despre pedepsele pe care le pregăteau cei de sus pentru fii acestuia, ceea ce i-a adus decesul preotului.

Timp de 20 de ani, poporul lui Israel a rămas în sclavia filistenilor, până în momentul în care Sfântul Proroc Samuel a fost trimis pentru a predica pocăința poporului. După acest moment, israelitenii și-au recuperat cetățile, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 20 august

Canon de rugăciune către Sfântul Proroc Samuel, sărbătorit pe 20 august în calendarul creștin

Cel ce ești odrasla celei sterpe, înțelepte Prorocul Samuel, învrednicește sufletul meu cel sterp să odrăslească bună rodirea bunătăților, prin rugăciunile tale, ca să laud cu sfințite cântări purtătoare de lumină

prăznuirea ta.
Cel ce a rupt pântecele Sarei de demult, rugăciunea Anei arătat a împlinit-o și pe cea neroditoare, de roadă umplându-o cu darul, bine te-a voit pe tine, Sfinte Prorocule Samuel, ca o stea a răsărit dintr-însa.


Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Crescând cu sfințenie sufletul tău, preafericite, în Dumnezeiescul veșmânt ai strălucit cu Razele Duhului cele Tainice, învățându-te toată taina, de Dumnezeu cugetătorule și ca un înger ai slujit lui Dumnezeu Atotțiitorului.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin
Cel Ce este ca un Fiu împreună cu Tatăl mai înainte de veci, mai pe urmă, Întrupându-Se cu adevărat, S-a făcut Fiu al tău, Preacurată, pin credință, făcând fii lui Dumnezeu, pe toți cei robiți de cumplitul luptător.

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!