Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 20 octombrie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Gherasim din Kefalonia.
Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 20 octombrie!
Calendar ortodox 20 octombrie 2024
Sărbătoare 20 octombrie. Sfântul Gherasim din Kefalonia este sărbătorit în fiecare an pe data de 20 octombrie în calendarul ortodox.
Sfântul Gherasim din Kefalonia s-a născut în satul Trikkala din peninsula Peloponez, iar acesta a trăit la începutul secolului al XVI-lea. Acesta a făcut parte dintr-o familie cunoscută din acea zonă, iar deși părinții Sfântului Gherasim din Kefalonia nu l-au învățat să aibă un stil de viață creștin, acesta a știut să nu cadă în păcate și să trăiască o viață demnă de cuvântul Domnului.
În tinere a decis să se călugrească cu numele de Gherasim în insula Zakintos, după care a urmat drumul Muntelui Athos, loc în care a trăit într-o peșteră din pustietate. După ce a primit binecuvântarea starețului, Sfântul Gherasim din Kefalonia a plecat la Ierusalim ca pelerin, loc în care a trăit timp de 12 ani.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Ce se intampla daca inghiti cate o bobita de tamaie dimineata, pe stomacul gol, timp de o saptamana
La Ierusalim a fost hirotonit preot de către Patriarhul Gherman al Ierusalimului, însă când simțea că are nevoie de liniște acesta se retrăgea în pustiul Iordanului. Pe parcursul anilor acesta a stat în Zakyntos, pe insula Creta și în Kefalonia. Ultimii ani din viață i-a petrecut în Omala, o regiune centrală a Kefaloniei, unde a reusturat o veche biserică.
Acesta a simțit că îi vine sfârșitul, moment în care le-a binecuvântat pe maicile ce trăiau în biserica restaurată, iar la data de 15 august 1579, Sfântul Gherasim din Kefalonia a trecut la cele veșnice, potrivit pravila.ro.
Sărbătoare 20 octombrie
Canon de rugăciune către Sfântul Gherasim din Kefalonia, sărbătorit pe 20 octombrie în calendarul creștin
Sfinte Gherasim, podoabă a Kefaloniei și ocrotitoru-le al ortodocșilor, primește puțina mea rugăciune pentru (numele), care mult se chinuiește.
Mare este durerea părinților care suferă văzându-și copiii pătimind, mare este durerea rudelor când un om este bântuit de duhurile necurate. Vezi durerea inimii mele, sfinte nu mă lăsa. Știu că rugăciunea mea este slabă, dar nu pentru credința mea, ci pentru iubirea ta față de neamul creștinesc te rog cu inima zdrobită: îndură-te, sfinte și alungă de la (numele) toată lucrarea drăcească, pentru ca el, cunoscând puterea dumnezeiască, să ducă o viață bineplăcută lui Dumnezeu până la sfârșitul vieții sale, mulțumindu-ți pentru ajutorul primit și lăudându-l pe Dumnezeu, Cel ce este minunat întru Sfinții Săi. Amin.