Calendar ortodox pentru ziua de 21 iunie 2024: Românii ce poartă numele acestui sfânt își celebrează onomastica

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 iun 2024, 16:00

Românii ce poartă numele acestui sfânt își celebrează onomastica

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 21 iunie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Iulian din Tars.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 21 iunie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Mucenic Iulian din Tars, cel ce și-a mărturisit credința cu mult curaj la vârsta de 18 ani.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 21 iunie!

Calendar ortodox 21 iunie 2024

Sărbătoare 21 iunie. Sfântul Mucenic Iulian din Tars este sărbătorit în fiecare an pe data de 21 iunie în calendarul ortodox.

Sfântul Mucenic Iulian din Tars s-a născut în cetatea Anazarvia, iar acesta făcea parte dintr-o familie înstărită, tatăl acestuia fiind un senator păgân, în timp ce mama sa se închina lui Dumnezeu. Tatăl acestuia s-a stins din viață, iar Sfântul Mucenic Iulian decide că este cel mai bine să se mute alături cu mama sa în Tarsis.

În orașul în care s-au mutat, femeia decide să își boteze fiul și să îl crească în creștinism, astfel l-a învățat toate învățăturile Domnului.

În această perioadă se afla la conducere Dioclețian, iar acesta a decis ca toți creștinii să fie arestați, iar printre aceștia se afla și  Sfântul Mucenic Iulian. Sfântul Mucenic Iulian a fost adus în fața guvernatorului Marcian pentru a fi supus la judecată, iar deși acesta a încercat în nenumărate rânduri să îl facă pe băiat să renunțe la credința sa, Iulian a rămas de neclintit.  

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Următoarea perioadă din viața Sfântului Mucenic Iulian a fost plină de chinuri și torturi, deoarece un an întreg acesta a fost plimbat prin toate orașele Cilicie, locuri în care a fost supus la torturi inimaginabile și la interogări. Mama acestuia se afla întotdeauna alături de fiul ei și se ruga la Dumnezeu să îl ajute în aceste momente de suferință.

Mama acestuia l-a mințit pe guvernator pentru a ajunge la fiul ei, spunându-i că îl va convinge să renunțe la creștinism.

Atunci când Sfântul Mucenic Iulian a ajuns în cetatea Egea Sfântul, a fost adus în fața guvernatorului, pentru a vedea dacă acesta s-a răzgândit. Văzând că acesta nu renunță la credința sa, guvernatorul decide să îi taie tălpile femeii și să îl lege pe Sfântul Mucenic Iulian într-un sac plin de nisip și șerpi veninoși, urmând să fie aruncat în mare, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 21 iunie

Canon de rugăciune către Sfântul Mucenic Iulian din Tars, sărbătorit pe 21 iunie în calendarul creștin

Să cântăm Domnului, Celui Ce a povățuit pe poporul Său prin Marea Roșie, cântare de biruință, că S-a preaslăvit.
Sfinte Mucenice Iulian, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Cu sfințite cântări să fie lăudată prăznuirea ta cea pururea pomenită și preacinstită, căci te-ai mărit cu slava cea neapropiată, pătimitorule.


Sfinte Mucenice Iulian, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.


Nevoindu-te cu mucenicia până la sânge, n-ai pătimit alunecare din pricina neputinței trupului, ostașule al lui Hristos.
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Mai mult decât lumina de aur și decât piatra de mult preț strălucind sfântul, se luminează cu chipurile muceniciei.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Preacurată Născătoare de Dumnezeu, Ceea ce mai presus de fire ai născut întrupat pe Cuvântul Cel veșnic și mai presus de zei, pe tine te lăudăm.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?