Calendar ortodox pentru ziua de 22 aprilie 2024: Rugăciunea pe care să o rostim către vindecătorul bolilor

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 apr 2024, 16:00

Este pomenit vindecătorul bolilor la data de 22 aprilie 2024, în calendarul ortodox

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 22 aprilie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul.

Sărbătoarea din data de 22 aprilie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul, ce a fost cinstit ca un sfânt și în perioada în care acesta era în viață.

Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești pe 22 aprilie!

Calendar ortodox 22 aprilie 2024

Sărbătoare 22 aprilie. Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul este sărbătorit în fiecare an pe data de 22 aprilie în calendarul ortodox.

Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul s-a născut în jurul anului 530, în satul Sicheot-Galiția, iar acesta și-a trăit viața în perioada în care la conducere era împăratul Tiberiu al II-lea, dar și în perioada în care a condus împăratul Heraclie. În timpul în care mama sa era însărcinată cu Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul, aceasta a avut o vedenie în care se arăta că băiatul ei avea să fie dăruit cu har de la Dumnezeu.  

Femeia își dorea ca băiatul ei să devină ostaș, astfel încât atunci când acesta a împlinit 6 ani, mama lui i-a dăruit o cingătoare de aur, însă în acel moment, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință i s-a arătat și i-a spus să îl lase pe băiat să slujească lui Dumnezeu. De la vârsta lui 8 ani, acesta a început să aibă o chemare către Dumnezeu, astfel acesta imita comportamentul unui călugăr ce stătea în casa familie și ținea post.

Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul a fost cinstit ca un sfânt și în perioada în care acesta era în viață
[Sursa: doxologia.ro]

Citește și: Calendarul ortodox pentru aprilie 2024: Pe ce dată se sărbătorește Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile?

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

La vârsta de 10 ani, Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul s-a îmbolnăvit, iar familia sa l-a dus la biserica Sfântului Ioan Botezătorul, moment în care două picături de apă s-au scurs de pe icoana Mântuitorului din turla bisericii și l-au vindecat. Atunci când avea 14 ani, acesta a decis să se mute din casa părinților, cu aprobarea acestora, într-o chilie pe care și-a săpat-o în munte, astfel încât să își continue călătoria în spiritualitate.

Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul trăia un stil de viață aspru, iar din acest motiv, atunci când avea 18 ani s-a îmbolnăvit. În acel moment a fost dus la casa episcopului cetății Anastasiopol, Teodosie, unde a fost vindecat. Teodosie a decedat, iar urmașul acestuia a trecut la cele veșnice, motiv pentru care a fost ales episcop Cuviosul Teodor, unde a slujit timp de 10 ani. După această perioadă, Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul a decis să se întoarcă în pustietate, iar la data de 22 aprilie 613, acesta a trecut la cele sfinte, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 22 aprilie

Canon de rugăciune către Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul, sărbătorit pe 22 aprilie în calendarul creștin

Soarele Cel Înțelegător pe tine, înțelepte, te-a arătat stea de Dumnezeu luminată spre întărirea Bisericii, care trimiți totdeauna razele minunilor și risipești negura patimilor.
Din pântecele maicii tale, cuvioase, sfințindu-te Făcătorul, ca și pe Proorocul Ieremia odinioară, te-a făcut vas de bună trebuință Duhului, care gonești duhurile cele viclene, Sfinte Părinte Teodor.

Rugăciunea pe care să o rostim către vindecătorul bolilor
[Sursa: freepik]

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Cunoscând Hristos mai înainte inima ta, Părinte Teodor, ungându-te cu ungere prooro­cească, ca pe Samuil odinioară, te-a arătat prooroc, de vedeai prin Dumnezeiescul Duh cele de departe, ca și cum ar fi de față.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Strugurele Cel Nelucrat a înflorit în pântecele tău Maică Fecioară, izvorând dulceață de iertare și de veselie tuturor, celor ce ți-au pierdut firea de amețeala suferințelor, Preacurată.