Calendar ortodox pentru ziua de 22 iulie 2024: Este pomenită prima persoană ce L-a văzut pe Hristos înviat

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 iul 2024, 16:04

Sfânta Mironosiță Maria Magdalena

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 22 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Mironosiță Maria Magdalena.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 22 iulie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă o pomenește pe Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, cea ce l-a urmat pe Mântuitorul până la capăt.

Rugăciunea protectoare pe care este bine să o rostești pe 22 iulie!

Calendar ortodox 22 iulie 2024

Sărbătoare 22 iulie. Sfânta Mironosiță Maria Magdalena este sărbătorită în fiecare an pe data de 22 iulie în calendarul ortodox.

Sfânta Mironosiță Maria Magdalena a făcut parte din neamul lui Neftalim, iar potrivit sfintelor scrieri, aceasta a fost prima persoană ce L-a văzut pe Hristos înviat. Astfel, aceasta a fost persoana ce a avut misiunea de a le da de veste și celorlalți oameni despre minunea ce a avut loc. Acesta este și motivul pentru care Sfânta Mironosiță Maria Magdalena este considerată și „apostol al Apostolilor". 

Sfânta Mironosiță Maria Magdalena s-a născut în Magdala, iar pe parcursul tinereții sale, aceasta a fost chinuită de șapte demoni, ceea ce a făcut-o să se ducă să îl întâlnească pe Iisus Hristos. Atunci când l-a văzut pe Hristos, Sfânta Mironosiță Maria Magdalena s-a aruncat la picioarele sale și l-a implorat să o aducă pe calea cea dreaptă. La scurt timp după acest moment, Mântuitorul Iisus Hristos a vindecat-o pe Magdalena, ceea ce a făcut-o pe sfântă să renunțe la tot și îl urmeze pe Iisus.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum s-a raportat Oana Radu la relații, în ciuda complexelor pe care le avea în trecut. “Bărbații au început să mă vadă atunci când eu am început să mă văd.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Sfânta Mironosiță Maria Magdalena l-a urmat pe Mântuitorul Iisus Hristos peste tot, chiar și atunci când acesta a fost arestat și trimis în judecată. Aceasta a fost prezentă și la Patimile sale, iar atunci când sângele Mântuitorului s-a scurs din coasta Sa, Sfânta Mironosiță Maria Magdalena a mers să facă rost de un mormânt pentru a îl îngropa pe Iisus ce a fost răstignit pe Cruce. 

Mormântul Mântuitorului a fost acoperit, iar femeia, alături de Maica Domnului au mers acasă pentru a lua bune miresme pentru a mai îmbălsăma trupul Mântuitorului, iar când s-au întors duminică la

mormânt, un Înger strălucitor care le-a vestit că Iisus a Înviat. Astfel, cele două au mers să vestească cele auzite Apostolilor, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 22 iulie

Acatistul Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, sărbătorită pe 22 iulie în calendarul creștin

O, Sfântă Mironosiță, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena! Tu, cu căldura dragostei tale pentru Hristos Dumnezeu, ai călcat sub picioare măiestriile cele rele ale vrăjmașului și L-ai aflat pe Hristos, Mărgăritarul cel fără de preț, și ai dobândit Împărăția cerurilor.

Pentru aceasta cădem către tine și cu suflet umilit și cu inima înfrântă strigăm ție noi, nevrednicii: Caută dintru înălțimea cerului spre noi, cei ce suntem în luptă cu ispitele păcatelor; vezi cu cât de multe păcate și nevoi vrăjmașul în toată ziua ne împiedică, căutând pieirea noastră.

Slăvită și întru tot lăudată ucenică a lui Hristos Maria Magdalena, roagă-L pe Cel iubit de tine, Cel ce și El pe tine te-a iubit, pe Hristos Dumnezeu, ca să ne dăruiască lăsarea greșelilor noastre celor multe, să ne întărească cu darul Său, cu trezvie și vitejește să umblăm pe calea sfintelor Lui porunci și să ne facă pe noi lăcaș binemirositor al Sfântului Duh, ca așa, în pace, nerușinați să sfârșim viața noastră cea cu multe osteneli pe pământ și să ne sălășluim în lăcașurile raiului ceresc cele luminate și fericite, unde cu toți sfinții totdeauna cu bucurie preamărești Treimea cea de o ființă, pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh. Amin.

 


Alexandra și Gagea, mărturisiri neașteptate în camera roșie! Tânăra are din ce în ce mai multe îndoieli în privința partenerului ei! Iată ce și-au spus cei doi îndrăgostiți și la ce decizie au ajuns!