Calendar ortodox pentru ziua de 24 iulie 2024: Sfânta pomenită a fost chinuită de tatăl ei păgân

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 iul 2024, 16:00
Sfânta Mare Muceniță Hristina
Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 24 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Mare Muceniță Hristina.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 24 iulie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă o pomenește pe Sfânta Mare Muceniță Hristina, căreia un înger i-a arătat calea spre Dumnezeu.

Rugăciunea protectoare pe care este bine să o rostești pe 24 iulie!

Calendar ortodox 24 iulie 2024

Sărbătoare 24 iulie. Sfânta Mare Muceniță Hristina este sărbătorită în fiecare an pe data de 24 iulie în calendarul ortodox.

Sfânta Mare Muceniță Hristina a făcut parte dintr-o familie păgână, fiind fiica marelui dregător Urban. Aceasta a fost născută în Tir și a trăit în perioada în care la conducere se afla împăratul Septimiu Sever. Atunci când Sfânta Mare Muceniță Hristina a împlinit vârsta de 12 ani, tatăl acesteia a decis să o închidă într-un turn din cauza frumuseții sale răvășitoare.

Acesta avea ca și scop să o ferească pe fiica sa de toate privirile curioșilor, iar atunci când avea să împlinească vârsta majoratului, perioadă în care aceasta să slujească tot timpul zeilor păgâni.

Sfânta Mare Muceniță Hristina nu era mulțumită de credința pe care o avea, ceea ce făcut-o să se roage lui Dumnezeu. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

După rugăciunile aduse lui Dumnezeu, un înger i s-a arătat și a învățat-o pe aceasta toate învățăturile Domnului, ceea ce a făcut-o pe Sfânta Mare Muceniță Hristina să distrugă toți idolii pe care tatăl său îi avea. Atunci când a văzut acest lucru, tatăl fetei a decis să o supună pe propria lui fată la nenumărate chinuri.

La început, Sfânta Mare Muceniță Hristina a fost întemnițată și lăsată fără mâncare, după care a fost aruncată în mare. Deși evenimentul trebuia să o ucidă, cu ajutorul acestuia Sfânta Mare Muceniță Hristina a avut parte de Sfântul Botez. După acest moment, un înger a coborât pentru a o ajuta pe Sfânta Mare Muceniță Hristina să ajungă la mal, iar când tatăl său a văzut-o în viață, acesta a decis să fie închisa în temniță.

În acea noapte, tatăl fetei a decedat, iar în locul lui a venit dregătorul Dion ce a poruncit ca Sfânta Mare Muceniță Hristina să fie împunsă cu sulițe de către soldați, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 24 iulie

Canon de rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Hristina, sărbătorită pe 24 iulie în calendarul creștin

O, de trei ori fericită Muceniță Hristina, ceea ce te-ai învrednicit a pătimi pentru Hristos, ajută-ne și pe noi să primim cu dragoste și înțelegere ispitele ce vin asupra noastră.

Ca ceea ce nu ai cârtit niciodată în timpul chinurilor, ajută-ne să nu cârtim pe cărarea vieții celei trecătoare asupra întâmplărilor ce se abat asupra noastră.

Asemenea ție, celei ce te-ai rugat cu lacrimi fierbinți și cu post spre a ți se descoperi tainele cele ascunse și pentru a putea ajunge cu bine la limanurile cerești, ajută-ne și pe noi să ne putem ruga și posti ca să ne simțim și noi că trăim pentru și în Dumnezeu și să nu ne pierdem timpul în deșert. Mijlocește înaintea lui Hristos, cu îndrăzneala pe care ai dobândit-o, să ne mântuiască cu judecățile pe care le știe El, ca ajungând și noi în cereasca Împărăție să slăvim pururi pe Tatăl și pe Fiul și pe Duhul Sfânt și pe tine, mijlocitoarea noastră. Amin.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.