Calendar ortodox pentru ziua de 25 iulie 2024: Este pomenită ocrotitoarea copiilor și a maternității

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 iul 2024, 16:00
Adormirea Sfintei Ana
Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 25 iulie 2024, atunci când creștinii ortodocși sărbătoresc Adormirea Sfintei Ana.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 25 iulie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă pomenește Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Rugăciunea protectoare pe care este bine să o rostești pe 25 iulie!

Calendar ortodox 25 iulie 2024

Sărbătoare 25 iulie. Adormirea Sfintei Ana este sărbătorită în fiecare an pe data de 25 iulie în calendarul ortodox.

Sfânta Ana a fost mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Maria, iar aceasta a avut onoarea de a deveni bunica Mântuitorului Iisus Hristos. Aceasta s-a născut în familia formată din Maria și Natan, doi oameni foarte credincioși, tatăl acesteia fiind chiar preot. Maria a locuit alături de soțul ei în timpul reginei Cleopatra a Egiptului, iar aceștia au avut trei fete, Maria, Sovi și Ana. 

Sfânta Ana s-a căsătorit în pământul Galileei, acolo unde a început rugăciunile puternice pentru a o avea pe Fecioara Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Sfânta Ana și soțul ei trăiau în post și rugăciune, sfințind astfel cuvântul Domnului, însă vremea trecea, iar Ana nu rămânea însărcinată, așa că rugăciunile celor doi au devenit tot mai dese și mai puternice.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Lumea din cetatea în care locuiau îi vorbeau de rău pe cei doi, spunând că Dumnezeu i-a blestemat și i-a făcut să nu poată avea urmași, dar cu toate acestea, credința celor doi nu s-a clintit. Astfel, după nenumărate rugăciuni îngerul Domnului le-a dat vestea cea mare celor doi, mai exact că Ana urma să o nască pe Maica Fiului lui Dumnezeu. 

După naștere, Sfânta Ana a așteptat trei ani pentru a o duce pe Maica Fiului lui Dumnezeu la Templul din Ierusalim, acolo unde o oferă în slujba Domnului. Cu toate acestea, Sfânta Ana nu s-a oprit niciodată din a face fapte bune și a se ruga la Dumnezeu, mulțumindu-i pentru copila pe care i-a trimis-o. La vârsta de 69 de ani, Sfânta Ana trece la cele veșnice, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 25 iulie

Canon de rugăciune către Adormirea Sfintei Ana, sărbătorită pe 25 iulie în calendarul creștin

Însoțirii celei de Dumnezeu alese, dumnezeieștilor părinți Ioachim și Ana, ca celor ce ați născut pe Maica Vieții noastre, binecuvântată de Dumnezeu Născătoarea și Pururea Fecioară Maria, cântări de laudă aducem vouă noi, rugătorii voștri; iar voi, ca cei ce aveți îndrăzneală către Dumnezeu, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile pe noi, cei ce cântăm: bucurați-vă, părinți de trei ori fericiți!


O, preafericită însoțire, a dumnezeieștilor părinți Ioachim și Ana cei ce stați lângă scaunul Dumnezeirii, primind laudele acestea ale noastre, izbăviți-ne cu rugăciunile voastre de chinurile cele veșnice și de toată ispita, ca împreună cu voi să cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!