Calendar ortodox pentru ziua de 26 august 2024: Rugăciunea pentru înțelegerea în familie

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 aug 2024, 16:00

Sfinții Mucenici Adrian și Natalia

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 26 august 2024, atunci când creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Mucenici Adrian și Natalia.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 26 august 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Mucenici Adrian și Natalia.

Rugăciunea pentru familie pe care este bine să o rostești pe 26 august!

Calendar ortodox 26 august 2024

Sărbătoare 26 august. Sfinții Mucenici Adrian și Natalia sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 26 august în calendarul ortodox.

Sfinții Mucenici Adrian și Natalia erau soț și soție, iar aceștia au trăi pe perioada împăratului Maximian Galeriu. La început, Adrian era păgân și pretor al Nicomidiei, în timp ce Sfânta Natalia era creștină. În acea perioadă a avut loc o mare persecuție a creștinilor, iar văzând devotamentul a 23 de băieți creștini pentru Dumnezeu, Adrian a decis să devina creștin.  

Împăratul a auzit de ceea ce a făcut Adrian, motiv pentru care a decis să îl pună în temniță, alături de alți creștini ce refuzau să renunțe la credința lor. După un an și o lună de la nunta lor, Sfântul Adrian a fost torturat în moduri teribile pentru a se lepăda de Domnul și a trece la religia pe care o avea, iar Sfânta Natalia a stat lângă el, întărindu-l în credință.  

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Sfânta Natalia i-a oferit lui Adrian putere, iar în timpul discuțiilor dintre ei, aceasta i-a înmuiat o pânză în sângele lui, cu care și-a uns trupul cu aceasta.

Înainte de a fi ucis, Sfântul Adrian a fost lăsat de către temniceri să meargă acasă și să-și ia rămas bun de la soție și familie. Cu toate acestea, Sfânta Natalia nu i-s deschis ușa, crezând că acesta a renunțat la credința sa pentru a fi eliberat. A înțeles în cele din urmă motivul pentru care a venit la ușa ei, iar după ce cei doi soți și-au luat rămas bun, Sfânta Natalia l-a însoțit la temniță.
La câteva zile după decesul Sfântului Adrian, Sfânta Natalia a trecut la cele sfinte, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 26 august

Canon de rugăciune către Sfinții Mucenici Adrian și Natalia, sărbătoriți pe 26 august în calendarul creștin

O, sfinților mucenici ai lui Hristos, Adrian și Natalia! Sunteți voi fericiți soți și purtători de chinuri străluciți. Auziți-ne pe noi cei ce ne rugăm cu lacrimi, venind la biserică.

Rugați-L pe Stăpânul cel milostiv, Domnul nostru Iisus Hristos, să ne dăruiască pace în familie, sănătate trupească și sufletească, mântuirea sufletului. O, sfințit cuplu, sfinți mucenici ai lui Hristos, Adrian și Natalia! Ascultați-ne pe noi ce ne rugăm și mijlociți pentru noi, ca să ni se dea toate cele de folos trupurilor și sufletelor. Și rugați pe Hristos Dumnezeu să ne miluiască.

Și să facă cu noi după îndurările Sale. Ca să nu pierim în păcatele noastre. Sfinților mucenici, primiți glasul rugăciunilor noastre și cu mijlocirile voastre, izbăviți-ne de foamete, de ciumă, de cutremur, de potop, foc și grindină, de sabie și de năvălirea celor de alt neam, de războiul cel dintre noi, de moartea cea năprasnică și de toate nenorocirile, scârbele și durerile. Ca întotdeauna, prin mijlocirile voastre fiind întăriți, să slăvim pe Domnul Iisus Hristos. Căruia I se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, cu Cel Fără de început al Său Părinte și Preasfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

 


Mama lui Esat se întâlnește cu Gulben și îi spune că nu este potrivită pentru fiul său. Urmărește episodul 51 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară