Calendar ortodox pentru ziua de 28 iunie 2024: Rugăciunea pe care creștinii o rostesc pentru iertarea păcatelor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 27 iun 2024, 16:00

Sfinții ce sunt cinstiți la data de 28 iunie 2024, în calendarul ortodox 

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 28 iunie 2024, atunci când creștinii ortodocș sărbătoresc Aflarea moaștelor Sfinților Mucenici Chir și Ioan.

Sărbătoarea din data de 28 iunie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă prăznuiește Aflarea moaștelor Sfinților Mucenici Chir și Ioan.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 28 iunie!

Calendar ortodox 28 iunie 2024

Sărbătoare 28 iunie. Aflarea moaștelor Sfinților Mucenici Chir și Ioan este sărbătorită în fiecare an pe data de 28 iunie în calendarul ortodox.

Sfinții Mucenici Chir și Ioan au trăit în perioada în care se afla la conducere împăratul Dioclețian, iar cei doi au fost numiți doctori fără de arginți, deoarece aceștia îi vindecau pe oameni fără să ceară beneficii financiare. Cei doi au decedat după ce au aflat că o femeie, pe nume Atanasia, a fost închisă din cauza credinței ei, alături de cele trei fiice ale ei.

Cei doi le-au încurajat să nu se lepede de credința lor creștină, iar pentru acest lucru, aceștia au fost chinuiți și, în cele din urmă, decapitați, alături de cele patru femei. După 100 de ani de la decesul celor doi sfinți, o mare minune a avut loc în cetatea Manutin, locul în care locuitorii nu erau creștini, ci credeau în idoli.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Ce se spune în tradiția populară despre anii bisecți: Nu este bine să te căsătorești, nici să îți schimbi locul de muncă

Credința lor în idoli l-a făcut pe Patriarhul Teofil al Alexandriei să ceară ajutor din partea Domnului pentru a îi trece la credința dreaptă, însă această soluție nu a mers, moment în care a început rugăciunile și Sfântul Chiril al Alexandriei.

O mare minune a avut loc atunci, un înger s-a arătat și i-a spus că demonii nu vor putea fi îndepărtați decât prin aducerea moaștelor Sfinților Mucenici Doctori fără de arginți Chir și Ioan.

Din acest motiv, moaștele Sfinților Mucenici Doctori fără de arginți Chir și Ioan au fost aduse la Manutin la data de 28 iunie 414, moment din care cetățenii s-au vindecat de boli grele, botezându-se și punând bazele credinței creștine, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 28 iunie

Canon de rugăciune către Aflarea moaștelor Sfinților Mucenici Chir și Ioan, sărbătorită pe 28 iunie în calendarul creștin

Sfinților Mucenici și Doctori fără de arginți, făcătorilor de minuni Chir și Ioan, cei ce, călăuziți de Duhul Sfânt, ați lepădat toată grija pământească și ați slujit Împăratului ceresc spre viața cea nemuritoare, primiți această puțină rugăciune a noastră! Nu suntem vrednici să mulțumim pentru binefacerile voastre, nu avem sârguință care să ne apropie de dragostea lui Dumnezeu și nici fapte bune către aproapele nostru, care să ne aducă îndurare.

Dar, știindu-vă grabnic apărători ai creștinilor, către voi îndrăznind, cerem cu stăruință:

Vindecați rănile sufletelor și ale trupurilor noastre, Sfinților, că greu pătimim, și izbăviți-ne de ispitele și de primejdiile cu care vrăjmașul ne îngrozește. Rugați-vă Stăpânului tuturor să ne ierte păcatele și să ne dăruiască luminare minții și inimii noastre, călăuzire la ceas de nedumerire, sprijin în lucrarea faptelor bune, spor în credință, pace, sănătate și ajutor în toate cele bune, pentru ca, prin mijlocirile voastre, să ne facem vrednici Împărăției cerurilor, slăvind pe Treimea Cea nedespărțită în vecii vecilor.

 


O nouă ediție incendiară “Casa iubirii” a avut loc astăzi, 29 iunie, la Kanal D. Alexandra a luat o decizie care i-a lăsat fără cuvinte pe băieți.