Calendar ortodox pentru ziua de 29 ianuarie 2024: Este sărbătoare mare! Rugăciunea ce trebuie rostită în momentele grele

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 ian 2024, 09:06

Aducerea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul este celebrată în calendarul ortodox la data de 29 ianuarie 2024

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 29 ianuarie 2024, atunci când creștinii ortodocși celebreză Aducerea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul.

Iată ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 29 ianuarie 2024!  Luni este data la care Biserica Ortodoxă prăznuiește Aducerea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul, sfântul ce face parte din primii martiri creștini.

De asemenea, în acest articol vei putea găsi rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 29 ianuarie!

Calendarul ortodox pentru 29 ianuarie 2024

Aducerea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul este sărbătorită în fiecare an pe data de 29 ianuarie în calendarul ortodox.

Viața Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul nu este așa cunoscută, însă ceea ce este notat în Sfânta Scriptură este moartea acestuia, ce a fost de martir, la Roma, în timpul domniei împăratului Traian în anul 107. La doar un an distanță a avut loc și Aducerea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul.

Aducerea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul face parte din primii martiri creștini 
[Sursa: ziarullumina.ro]

Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul a fost al doilea episcop al Antiohiei, fiind hirotonit episcop de către Sfântul Apostol Petru. Acesta a fost episcop în perioada în care la conducere se afla împăratul Traian, iar în timp ce acesta trecea prin Antiohia pentru a lupta împotriva parților, Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul a fost adus înaintea lui pentru a se lepăda de credința sa. 

Citește și: Pe ce dată are loc Întâmpinarea Domnului în 2024? Calendar ortodox

Când împăratul a văzut că Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul nu vrea să se lepe de credința, acesta i-a ordonat oamenilor săi să îl treacă prin teribile chinuri. Atunci când s-a observat că niciun chin nu îl făcea pe Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul să cedeze, acesta a fost trimis la Roma și a fost pedepsit cu moartea prin aruncare la fiare în amfiteatrul de la Roma. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

În anul 207, Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul a trecut la cele sfinte, iar credincioșii au mers acolo unde a fost aruncat în fața fiarelor, pentru a îi aduna osemintele. O lună mai târziu, la 29 ianuarie 108, le-au dus din Roma în Antiohia, pravila.ro.

Sărbătoarea importantă pe 29 ianuarie 2024

Canon de rugăciune către Aducerea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul, sărbătorită pe 29 ianuarie 2024 în calendarul creștin

Îndreptând către fapta cea bună viața mea, luminează-mă cu lumina harului, care locuiește întru tine, purtătorule de Dumnezeu, Sfințite Mucenice Ignatie; și tulburarea patimilor, cu rugăciunile tale, o risipește.
Stih: Sfinte Sfințite Mucenice Ignatie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Arătatu-te-ai ca un pământ roditor, care rodește însutit sămânța lui Hristos; a Celui Ce adapă sufletele cu ploaia Duhului, purtătorule de Dumnezeu, Sfinte Ignatie.
Stih: Sfinte Sfințite Mucenice Ignatie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Rugăciunea ce trebuie rostită pentru Aducerea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul 
[Sursa: a1.ro]

Citește și: Postul Paştelui 2024. Data când are loc Lăsata Secului

Stăpânul și Dumnezeul a toate pricepând cu Puterea Sa, cea mai înainte cunoscătoare, frumusețea sufletului tău, purtătorule de Dumnezeu, Sfinte Ignatie, te-a luminat cu Razele Duhului cele Dumnezeiesc Strălucitoare.
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Luminat fiind de Razele Soarelui Celui Duhovnicesc, preaînțelepte, ai pornit de la Răsărit ca soarele cel văzut, luminând cu propovăduirea ta întunericul Apusului.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Născut-ai, Preacurată, pe Unul din Treimea Cea mai presus de toate; Acela S-a arătat din tine, asemenea cu noi în Trup, cu bunăvoirea Tatălui și cu împreună lucrarea Preasfântului Duh, Mireasă Dumnezeiască.