Calendar ortodox pentru ziua de 4 aprilie 2024: Rugăciunea pe care trebuie să o rostim pentru a trece peste dureri

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 apr 2024, 16:00
Ce sfânt este pomenit la data de 4 aprilie 2024, în calendarul ortodox
Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 4 aprilie 2024, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Iosif Imnograful.

Sărbătoarea din data de 4 aprilie 2024 din calendarul ortodox, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Cuvios Iosif Imnograful sau scriitorul de cântări, așa cum este cunoscut după ce a scris Paraclisul Sfântului Nicolae.

Rugăciunea tămăduitoare pe care este bine să o rostești pe 4 aprilie!

Calendar ortodox 4 aprilie 2024

Sărbătoare 4 aprilie. Sfântul Cuvios Iosif Imnograful este sărbătorit în fiecare an pe data de 4 aprilie în calendarul ortodox.

Sfântul Cuvios Iosif Imnograful s-a născut în jurul anului 816, iar acesta a făcut parte dintr-o familie credincioasă, Plutin și Agatha. Acesta a fost nevoit să plece din orașul său natal în Pelopones, alături de familia acestuia, din cauza atacurilor arabilor, ce au fost la final câștigate de aceștia. Atunci când a împlinit 15 ani, Sfântul Cuvios Iosif Imnograful s-a dus la Tesalonic, la mânăstirea Latomou. 

În acest loc cunoscut, Sfântul Cuvios Iosif Imnograful a fost îndrumat de către Sfântul Grigorie Decapolitul, timp de nouă ani. După această perioadă, Sfântul Cuvios Iosif Imnograful, alături de cel ce i-a fost îndrumător, a decis să plece la mănăstirea Sfântului Sfințit Mucenic Antipa. Acesta nu a putut să stea în acel loc foarte mult timp, deoarece anul următor a fost trimis de ortodocșii din Cetatea Împărătească la Roma pentru negocieri pe tema prigoanei iconoclaștilor. 

Sfântul Cuvios Iosif Imnograful sau scriitorul de cântări, așa cum este cunoscut după ce a scris Paraclisul Sfântului Nicolae
[Sursa: doxologia.ro]

Citește și: Rugăciune pentru Postul Paștelui: Aduce sănătate și armonie în familie

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Nu a reușit să aibă parte de o negociere benefică pentru credincioși, deoarece corabia acestuia a căzut în mâinile piraților arabi. Sfântul Cuvios Iosif Imnograful s-a întors în Constantinopol în anul 843, iar următorii doi ani i-a petrecut ca zăvorât în Mănăstirea Sfântului Antipa. Urătorii cinci ani din viața acestuia i-a petrecut în Biserica Sfântului Ioan Gură de Aur, până a reușit să își construiască propria biserică. 

Deoarece acesta apăra cu toată ființa sa sfintele cruci, Sfântul Cuvios Iosif Imnograful a fost exilat în Chersonez, de unde s-a întors abia după moartea împăratului Teofil. Din cauza vârstei sale, starea lui de sănătate nu mai era așa bună, ceea ce a fost interpretat de către sfânt ca un semn din partea Domnului că îi vine sfârșitul, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 4 aprilie

Canon de rugăciune către Sfântul Cuvios Iosif Imnograful, sărbătorit pe 4 aprilie în calendarul creștin

Veniți popoarelor să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărțit marea și a trecut prin ea pe poporul pe care l-a scos din robia egiptenilor, că S-a preaslăvit.
Pe Sfântul Iosif scriitorul de cântări cu cântări să-l cinstim, cei ce cântăm cântările lui cele izvorâtoare de miere, ca pe unul ce de la cântări, la cântările cele veșnice s-a mutat.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostim pentru a trece peste dureri
[Sursa: doxologia.ro]

Precum propovăduirea prorocilor și a Apostolilor a luminat tot pământul, asemenea și cântarea gurii tale a ridicat lumea spre Slava Dumnezeului tuturor.
Din pruncie dându-te lui Hristos, întru înfrânare ai petrecut Preacuvioase Părinte Iosif, de unde te-ai și îmbogățit cu darurile cele Dumnezeiești, cu nădejdea și cu dragostea și cu credință curată.
Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.
Cuvântul cel prorocesc odinioară te-a propovăduit pe tine Ușă Dumnezeiască și Munte Sfânt, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, Podoaba Dumnezeieștilor pătimitori.