Călin Donca, milionarul din Brașov care a devenit celebru după ce a povestit cum mânca pâine cu ulei, reținut de DNA

Author: Diana Bostan
Actualizat: 19 sep 2023, 15:52

Călin Donca și Oriana

Sursa: Captură KANAL D

Probleme cu legea pentru Călin Donca. Milionarul care i-a șocat pe profesori a fost reținut de procurorii DNA, fiind acuzat de evaziune fiscală.

Averea antreprenorului Călin Donca a fost pusă sub lupă de procurorii DNA. Milionarul este acuzat de evaziune fiscală și de constituirea unui grup infracțional organizat.

c

Viața nu a fost ușoară pentru Călin Donca. Sătul de sărăcie, după cum el însuși a susținut într-un interviu, a avut un singur țel în viață, să-și depășească condiția și să ajungă acolo unde și-a propus.

Citește și: Călin Donca, unul dintre cei mai bogați oameni din România, a dezvăluit la „Fiță cu Adiță” care este cheia succesului: „Întotdeauna mi-am dorit să am o bunăstare vizibilă și mare”

Omul de afaceri este cunoscut pentru afacerile sale din domeniul energiei, însă corectitudinea sa este pusă la îndoială de procurorii DNA. Acesta urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de evaziune fiscală în domeniul energetic și de constituirea unui grup infracțional organizat.

Citește și: ''M-a luat Poliția pe stradă, m-a întrebat de acte și m-a trimis acasă'' Milionarul Călin Donca, dezvăluiri despre primul loc de muncă și câte lipsuri a avut in copilarie

Călin Donca nu deține afaceri doar în domeniul energiei, acolo unde administrează mai multe panouri voltaice, ci și-n domeniul agriculturii. Mai mult decât atât, soția omului de afaceri deține o fermă unde se cultivă șofran, un condiment extrem de scump.

Familia Donca deține și un parc auto a cărui valoare depășește 2 milioane de euro, parc auto în care se regăsesc mașini de colecție, de la Ferrari până la Rolls-Royce.

Călin Donca este tânărul milionar care a pus bazele unui imperiu la marginea Brașovului

În spatele unui bărbat de succes, stă o familie unită, o soție care are grijă atât de investițiile familiei, cât și de cei cinci copii. 

Citește și: Tineri și milionari! Povestea uluitoare a celui mai tânăr milionar din România, care la nici 40 de ani și-a construit un imperiu la marginea Brașovului! „Am mâncat o perioadă lungă pâine cu ulei”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii „Asta-i România”, difuzat la Kanal D, Călin Donca și-a prezentat soția, pe nume Oriana, dar și pe cei cinci copii.

Tinerii părinți au vrut să-și crească singur copiii, fără ajutorul unei bone și-i învață să prețuiască și să investească cu cap fiecare leu.

Citește și: „Stau cu ei. Îi privesc în ochi”. Regina Întunericului, patroana unei firme de pompe funebre, stă noaptea cu decedații pe care trebuie să îi pregătească pentru ultimul drum

„Personal, întotdeauna am știut că voi fi bogat! De asta am și tras de multe ori peste limita umană obișnuită, deoarece am observat că diferența între atunci și acum e doar o

chestiune de timp și cu cât muncești mai mult cu atât timpul este mai scurt! Spre deosebire de copiii noștri, noi nu provenim dintr-o familie bogată și cred că este un avantaj deoarece fiecare dintre noi ne-am bucurat de fiecare treaptă, de fiecare moment de bucurie, de succes, de prima mașină, a două mașină, a treia mașină, prima locuința în care am stat”,  a spus Călin Donca, în interviul acordat pentru „Asta-i România”.

Afaceristul i-a șocat pe profesorii din România

Călin Donca a recunoscut în cadrul aceluiași interviu faptul că atunci când au venit în Brașov, afaceristul și soția sa au dormit pe o saltea, locația aleasă de ei fiind lipsită de mobilier. 

Citește și: Prima reacție a lui Irinel Columbeanu după ce Monica Gabor a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu fiica lor, într-un avion privat. Ce comentariu i-a lăsat omul de afaceri fostei soții

Milionarul povestește cum în copilărie a fost nevoit ca în fiecare zi să mănânce ulei cu pâine, însă asta i-a dat puterea de a reuși în viață. „Eram sătul de sărăcie, mâncam în fiecare zi pâine și ulei. Treptat, am făcut tot pe mâinile noastre, a fost o bucurie că am putut să facem”, a mai povestit Călin Donca.

Sătul de sistemul educațional din România, afaceristul și soția sa au luat o decizie controversată. Cei doi se ocupă singuri de educația celor cinci copii, în sistemul homeschooling. 

Citește și: Alex Bodi se întoarce în libertate după ce a fost arestat în urmă cu 30 de zile

„  Școala niciodată nu o să-i învețe cele mai importante trei lucruri: bogăția financiară, bogăția sănătății și bogăția relațiilor inter-umane . ”, a spus Călin Donca.