Călin Goia vorbește despre participarea trupei Voltaj la Eurovision. Artiștii au ajuns la inimile oamenilor cu o piesă despre părinții și copiii despărțiți de munca în străinătate

Author: Andreea Buinoschi

Trupa Voltaj a participat, în urmă cu ceva timp, la Eurovision, iar Călin Goia a vorbit, în cadrul emisiunii „Duet cu Alexandra”, despre mesajul emoționant al piesei pe care au ales-o.

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a venit în emisiunea „Duet cu Alexandra”, difuzată pe canalul de YouTube theXclusive, unde a vorbit, printre altele, și despre participarea la Eurovision, cu un mesaj extrem de emoționant pentru toți părinții și toți copiii despărțiți de munca de peste hotare.

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, despre participarea la Eurovision

În urmă cu mai mulți ani, trupa Voltaj a participat la Eurovision cu o melodie cu care a reușit să ajungă la inimile oamenilor, având un mesaj emoționant și dureros.

„Compusesem piesa «De la capăt», la final de 2014, și am pornit o întreagă campanie de susținere a copiilor rămași singuri acasă, fără părinți. Era o problemă foarte gravă atunci, încă mai e, nu la fel de gravă.

În 2007 era și mai gravă, când a fost un exod de oameni și au rămas 300.000 de astfel de copii, în România.

Ne-am gândit că putem să fac ceva, din postura noastră de artiști, pentru acești copii și am și reușit să facem multe lucruri și ăsta a fost și demersul pentru care am hotărât să participăm la Eurovision, ca să ducem mesajul dincolo de graniță.

Citește și: Andra Gogan, mărturisiri uluitoare din culisele familiei sale! „Am început de super jos, n-aveam bani!” Iată ce anume a motivat-o pe îndrăgita artistă să lupte pentru cariera ei!

Ne bucurăm că am fost votați, ne bucurăm că am reușit. Am primit foarte multe mesaje în perioada respectivă. Noi am ajuns fix la românii plecați. De atunci, tot promovăm campania asta, tocmai pentru a ajunge, la un moment dat, să se eradicheze total problema asta.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Noi fusesem la Eurovision prin 2003, cred, cu piesa «Lacrima» și ne-am clasat după mijloc, undeva, în România. Am zis «Nu mai mergem la Eurovision, nu e de noi, ce căutam aici» și așa mai departe și, pe urmă, în 2015, am zis Trebuie să folosim ocazia asta și să mergem.

Noi fiind părinți, versurile astea au apărut cred că din experiența noastră de părinți. Adică, dacă nu ești părinte și nu știi ce înseamnă un copil care crește singur, nu ai cum să ai un astfel de mesaj”, a spus Călin Goia.

Călin Goia este un familist convins

Călin Goia a reușit să rămână alături de familia lui, în România.

Acesta se implică trup și suflet în creșterea celor trei copii pe care îi are și se asigură că micuții au tot ceea ce le trebuie.

Citește și: Claudia și Armin Nicoară, declarații la cald despre nuntă. Cum s-a schimbat viața lor de când sunt soț și soție: „Trebuie să o calci pe mireasă pe picior”

„Mai nou, mă țin copiii în priză. Având trei, mă aleargă ei. Fiul cel mare face baschet, deci mă târăște la baschet, jucăm o grămadă. De două ori mă duc la înot cu ceilalți doi și nu mai am nevoie de mers la sală”, a mai povestit artistul.