Călugărul care a tras într-un român pe Muntele Athos apelează la ajutorul lui Gigi Becali. Ce îi cere omul de afaceri în schimbul ajutorului

Author: Diana Ghita

Ce vrea Gigi Becali în schimbul ajutorului pe care i-l dă călugărului de la Muntele Athos

Sursa: bzi.ro; sportbull.ro

Gigi Becali a fost contactat în urmă cu câteva zile de către călugărul care a împușcat un angajat de origine română, de la schitul din Muntele Athos. Becali se arată dispus să-l ajute, însă îi impune o condiție.

Victima de la Muntele Athos era un muncitor necalificat, în vârstă de 51 de ani.

Citește și: Cum petrec călugării Crăciunul la muntele Athos. Pentru a-și păstra trupurile ușoare și curate, preoții nu consumă carne deloc

Cum s-a întâmplat incidentul

Românul lucra de circa doi ani la schitul respectiv. Acest eveniment a fost produs, în mod accidental, chiar de către un călugăr de la același schit care era, și el, tot român.

După ce a fost împușcat, muncitorul a fost transportat la un spital din Halkidiki. Mai apoi el a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati", din Botoșani.

Incidentul a avut loc chiar în curtea schitului de pe Muntele Athos. Călugărul care a cauzat tragedia ar fi vrut să împuște, de fapt, o pisică, însă, din greșeală, acesta l-a nimerit pe muncitor, în ambele picioare.

Ulterior, preotul a intrat în panică și i-a spus bărbatului rănit că îl va ajuta dacă mărturisește că totul s-a întâmplat în mod accidental. Însă, victima a intrat într-o stare gravă, iar călugărul a lăsat-o să zacă, după cum susține aceasta. Totuși, bărbatul rănit a mai avut puterea de a suna la poliție pentru a o alerta în legătură cu respectivul eveniment.

Citește și: „O crimă”. Motivul pentru care o femeie și-a împușcat copilul și apoi și-a luat viața

Ce i-a cerut călugărul lui Gigi Becali

Între timp, preotul a apelat la omul de afaceri pentru a-i cere să-l ajute în această problemă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Am luat legătura cu Ambulanţa, să o plătesc şi să-l aducă la Bucureşti, să-l externeze din Grecia, ca să avem grijă mai mare de el.

Eu i-am spus călugărului: `Bun, ai permis de port armă`. Că într-adevăr, pe vremuri, călugării aveau arme ca să vâneze mistreţi când era sărăcie şi secetă şi n-aveau mâncare pentru muncitori.

Dar acum eu te ajut, numai că ai o obligaţie.

Să filmezi când arunci arma în mare şi să-mi arăţi. Accidental a fost, îţi dai seama că n-a vrut să omoare un om”, a declarat Gigi Becali, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Un bărbat a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni, apoi a înjunghiat pe oricine i-a ieşit în cale. Totul s-a întâmplat în apropiere de Seul

Ce declară rudele bărbatului în care a tras călugărul

Familia bărbatului român care a fost împușcat a făcut primele dezvăluiri. Sora acestuia spune că el se află într-o stare care se agravează din ce în ce mai mult și.

De asemenea, rudele îi roagă pe botoșăneni să doneze sânge pentru muncitorul rănit.

„Vă rugăm, vă rugăm din suflet să îl ajutăm! Are nevoie de sânge, de orice grupă de sânge, într-un timp foarte scurt! Este internat la Spitalul Județean de Urgență "Mavromati", din Botoșani.La 51 de ani, fratele meu merită să trăiască!

Este tatăl, soțul și fiul cuiva. Este un OM care are nevoie de OAMENI. Vă rugăm să donați, iar dacă nu puteți dona, vă rugăm să distribuiți acest apel umanitar către prietenii și familia dumneavoastră! Orice distribuire va ajuta și orice rugăciune va fi ascultată…", a transmis familia românului în mediul online.

Citește și: Familia lui Jador a îmbrăcat hainele de doliu. ,,Era în comă de câteva zile’’ și s-a stins chiar ieri