Cancerul de pancreas, una dintre cele mai dure maladii

Autor: A.I.
Actualizat: 25 ian 2021, 23:15

Florentina Mușat, redactor-șef revista Avantaje, l-a avut luni, 13 aprilie, alături, pe Conf. Univ. Dr. Octav Ginghină, chirurg oncolog, ultraspecializat în chirurgia hepato-bilio-pancreatică, pentru a vorbi despre situația pacienților care suferă de cancer în perioada pandemiei de coronavirus.

Întrebat care este tipul de cancer în cercetarea căruia s-au făcut cele mai puține progrese până în prezent, medicul a spus:

„Din sfera pe care o tratez eu, războiul cel mai greu pe care îl ducem în clipa aceasta este cu cancerul de pancreas.

Chiar și acolo există o luminiță la capătul tunelului, în sensul în care, în ultimii ani, există un regim nou de chimioterapie care permite inclusiv o chimioterapie neo-adjuvantă, adică să se facă o chimioterapie înainte de operație care să ducă la scăderea tumorii și să permită unei tumori care inițial nu

putea să fie operată să devină operabilă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

(…) Lucrul acesta crește speranța de viață. Dacă comparăm prognosticul general al acestui tip de cancer cu alte tipuri pe care le tratăm, vă dau un exemplu:

Citeste continuare pe www.avantaje.ro

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.