Cancerul de piele apare cel mai frecvent in sezonul cald! Expunerea la soare poate sa dauneze persoanelor predispuse la afectiuni ale pielii. Iata ce semne ar trebuie sa ne alarmeze

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 22:09

Invitata in platoul “Teo Show”, medicul dermatolog Mihaela Leventer, a explicat riscurile expunerii la soare dar si ce alte boli grave de piele pot fi contactate vara, de la piscina sau din apa marii.

Abordand subiectul afectiunilor pe care le putem contacta de la piscina, medicul a specificat faptul ca este foarte important de stiut ca mai ales copiii sunt cel mai mult expusi pericolelor. Cea mai frecventa afectiune care poate fi contactata la piscina este o viroza cutanata, adica negii care pot aparea pe picioare, din cauza ca oamenii merg desculti me marginea piscinei. O alta viroza cutanata, mici iritatii de culoare roz, care pot sa apara la copiii care fac inot in bazine.

Alte boli pe care le putem lua de la piscine sau de pe plaja:

-MRSA (o varianta a stafilococului auriu, rezistenta la antibiotic);
-ciuperca piciorului;
-granulomul;
-negi;
-dermatita de contact.

Doar cinci arsuri severe de piele produse in timpul vietii dubleaza riscul de cancer cutanat la maturitate. Expunerea indelungata la soare in intervalul nerecomandat, intre orele 11-17 poate duce la aparitia cancerului de piele, care are urmatoarele forme:

-carcinomul bazocelular;
-carcinomul spinocelular;
-melanomul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Medicul a subliniat faptul ca cei mai afectati de arsurile solare sunt copiii sub varsta de doi ani. cauzele aparitiei cancerului de piele sunt:

-expunerea la soare fara protective;
-expunerea la solar;
-radioterapia;
-infectiile HPV;

Sfatul medicului este ca ori de cate ori

apare ceva suspect pe piele, care se vindeca in trei-patru saptamani, trebuie sa ne prezentam la specialist pentru investigatii. Iata care sunt principalele semne de alarma in detectia cancerului de piele:

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.