Când află românii ce pensie primesc după recalculare! Ministrul Muncii a făcut anunțul: „Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în..”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 29 apr 2024, 13:40

Când află românii ce pensie primesc după recalculare! Ministrul Muncii a făcut anunțul

 
Sursa: Facebook/arhivă

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut anunțuri importante cu privire la recalcularea pensiilor și a transmis faptul că un nou soft dedicat acestui scop a ajuns la Casa Națională de Pensii Publice și va fi operat în curând la capacitate maximă.

Noul soft este proiectat să revizuiască pensiile tuturor românilor, independent de gen, ocupație sau regulile sub care au ieșit la pensie. Oprescu a subliniat importanța acestui instrument, care va funcționa conform noii legi de pensii, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Când află românii cu cât le cresc pensiile după recalculare

Conform declarațiilor oficiale, în luna septembrie a acestui an, toți pensionarii români vor beneficia de o majorare a pensiilor oferite de stat.

Această inițiativă vine în contextul în care surse din Ministerul Economiei și Finanțelor au indicat că resursele disponibile pentru aceste majorări ar putea să nu fie suficiente.

Oprescu a accentuat importanța noii legi de pensii și a softului asociat, subliniind beneficiile concrete pe care acestea le vor aduce pentru pensionari. Este de așteptat ca în lunile următoare să se clarifice mai multe detalii referitoare la recalcularea pensiilor și la ajustările de beneficii promise pentru vară.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine sunt pensionarii care primesc pensia de Paște în avans! Viramentul a început de luni

„Deja CNPP au semnat contractele pentru acel soft, avem acel program, acea aplicație informatică ce vor calcula pensiile tuturor romanilor pe baza noii formule de calcul.

Toate pensiile vor fi recalculate, indiferent de pensie. Nu ați avut încredere în noi să fim gata la timp. În lunile iunie, iulie, august deciziile vor ajunge la toți pensionarii. În luna mai deja vom începe acest proces de recalculare. Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii iar în septembrie vor ajunge pensiile recalculate și taloanele. Nicio pensie nu va scădea, se va menține cuantumul cel mai favorabil.
Dacă ai muncit la fel și ai cotizat la fel, chiar dacă ai ieșit pe altă lege, chiar dacă ești femeie sau bărbat”,
a declarat Simona Bucura Oprescu  pentru România TV.

Pensionarii vor primi mai mulți bani de la 1 septembrie 2024

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că în luna septembrie a acestui an, românii vor primi pensiile recalculate şi a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea.

Citește și: Astăzi, 29 aprilie 2024, intră pensiile pentru mai 2024 pe card! Mesaj important transmis de Ministrul Muncii

„Avem banii pentru pensii în bugetul de stat, sunt prevăzuți, nu există niciun fel de dubiu că avem banii. Pensionarii pot să stea liniștiți că angajamentul Guvernului Ciolacu este un angajament ce va fi dus până la capăt. Noua lege este una sustenabilă, au fost colectate date de la Banca Mondială.

Avem, foarte clar, pe bugetul pe 2024, banii pentru momentul recalculării care va aduce creșteri la pensiile românilor”, a mai menționat Ministrul Muncii.