,,Când am ajuns fata era agățată în capătul pasarelei''. Un tânăr și-a riscat viața pentru a salva o fată de la înec. Tânăra se aventurase în valurile puternice

Author: Diana Ghita

Cine este tânărul erou care a salvat de la înec o fată în Mamaia

Sursa: romaniatv.net; pexels.com

Imediat cum a fost alertat că fata de 16 ani este în pericol de a se îneca, tânărul nu a mai stat pe gânduri și a pornit cu skijetul către ea, pentru a o scoate din largul mării.

Totul s-a întâmplat chiar înainte de Ziua Marinei și de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pe 14 august.

Citește și: Minivacanța Sf. Maria 2023. Ce trebuie să știe românii despre voucherele de vacanță?

Inițial, trei turiști au încercat s-o salveze de la înec pe tânără

Sejurul a trei tineri, care își petreceau minivacanța în stațiunea Mamaia, a luat o turnură neașteptată.

În câteva clipe, totul s-a transformat într-o tragedie, după ce au intrat în largul mării pentru a scăpa din curenții puternici o fată de 16 ani.

Atât salvamarii, cât și turiștii aflați la fața locului au intervenit rapid pentru a-i salva pe cei patru oameni, însă, în ciuda eforturilor, 3 dintre aceștia au murit pe loc. Condițiile meteo nefavorabile au îngreunat misiunea de salvare, întrucât valurile erau mari, iar vântul bătea puternic.

Astfel, intervenția salvamarilor nu a fost una ușoară, chiar dacă au fost ajutați de oamenii de pe plajă. 

În acest sens, în ziua respectivă, la mal era arborat steagul roșu, care interzice scăldatul în mare.

În urma alertei primite de către ISU Dobrogea, în dimineața zilei de 14 august, conform căreia 4 persoane erau în pericol de înec, la fața locului au fost trimise: două echipaje de prim ajutor, elicopterul SMURD, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport victime multiple și șenilata de la punctul de prim ajutor din

Mamaia, potrivit sursei citate.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Au fost scoase din mare două persoane conștiente, care, ulterior, au fost transportate la Spitalul Județean. Mai apoi, au fost recuperate și celelalte persoane, care au fost resuscitate de urgență. Însă, din păcate, toți cei 3 turiști, care au încercat să salveze tânăra de 16 ani, au fost declarați decedați, au transmis autoritățile.

Citește și: O femeie a intrat în marea agitată, deși avea cadru. Nici steagul roșu nu i-a stat în cale: „E prima dată când vin la mare după 7 ani”

Un tânăr erou a reușit să salveze fata de la înec

În acele momente, un tânăr care lucrează la baza nautică de pe plaja Cleopatra, pe numele lui Dani, a fost alertat, și el, de către o altă bază nautică în legătură cu evenimentul nefericit.

Imediat după primirea veștii, băiatul s-a urcat pe skijet pentru a se îndrepta spre locul tragediei.

Dani a făcut mărturisiri tulburătoare despre scenele la care a luat parte. Acesta relevă că a fost nevoit să își îndeplinească ,,misiunea” în timp ce trupurile celorlalte victime pluteau în mare. Totodată, el a mai dezvăluit că în momentul în care s-a apropiat de fată, aceasta era agățată în capătul pasarelei și era plină de zgârieturi pe mâini.

„Am fost sunat de un coleg de la o bază nautică din Mamaia Nord, că în zona pasarelei (n.r. de la plaja Victoria) este o persoană în pericol de înec. Nu știam despre ce este vorba, iar când am ajuns fata era agățată în capătul pasarelei și abia se mai ținea, era zgâriată pe mâini.

Celelalte 3 persoane pluteau deja și erau salvamarii care se chinuiau să îi scoată să îi resusciteze. Am apucat-o pe fată, am ridicat-o pe skijet, mi-a zis să o las puțin să se liniștească. Atunci am observat că era zgâriată pe mâini. După ce s-a liniștit am dus-o la mal și au preluat-o cei de la SMURD care deja erau acolo împreună cu poliția și jandarmeria”, a declarat Dani C, potrivit romaniatv.net.

Citește și: Tragedie la Mamaia! Trei persoane și-au găsit sfârșitul în valurile Mării Negre

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.