,,Când am văzut-o, am fost înspaimântat". Cine este influencerița care a sfârșit înfometată, în urma unei diete pe bază de fructe

Author: Diana Ghita
Actualizat: 02 aug 2023, 13:58

O influenceriță de origine rusă și-a găsit sfârșitul în urma unei diete drastice

Sursa: Facebook

O influenceriță vegană din Rusia, pe numele ei Zhanna Samsonova, s-a stins la vârsta de 40 de ani, după ce, în ultimii ani, a ținut o dietă strictă, deficitară în calciu și vitamin D.

Dieta vedetei era bazată, exclusiv, pe fructe și produse din fructe.

Citește și: De ce este important sa integrăm în rutina zilnică o alimentație mai sănătoasă

Influencerița promova intens acest stil de viață

Aceasta se bucura de o popularitate sporită în mediul online, unde fanii o cunoșteau drept Zhanna D'Art. Femeia era urmărită de un număr considerabil de persoane, iar conținutul pe care îl posta avea milioane de vizualizări.

Succesul ei se datora faptului că oamenii o credeau una din cei mai buni influenceri vegani.

Tot ce a consumat Zhanna Samsonova, în decurs de patru ani, au fost doar fructe, germeni din semințe de floarea-soarelui, smoothie-uri și sucuri de fructe.

Se presupune că această alimentație i-a fost fatală, deoarece era atât deficitară în vitamine, precum vitamina D și calciu, cât și săracă în substanțe nutritive. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce vitamine au dovleceii? Cinci rețete inedite pentru această vară

Ce dezvăluie apropiații influenceriței

Femeia și-a găsit sfârșitul în Asia de Sud-Est, în Malaezia, unde ținea o dietă cu fructe exotice. Familia și apropiații ei au anunțat decesul Zhannei pe data de 21 iulie.

Însă, cauza morții sale este, încă, incertă. O prietenă de a ei susține că influencerița a murit pe fondul înfometării, iar mama ei aduce în discuție faptul că ,,o infecție asemănătoare holerei” i-ar fi fost fatală.

Un prieten de al ei face mărturisiri despre faptul că vedeta nu arăta și nici nu se simțea bine în ultima vreme.

,,În urmă cu câteva luni, în Sri Lanka, ea părea deja epuizată”, a dezvăluit apropiatul ei, pentru Newsflash.

De asemenea, el mai susține faptul că femeia ,,s-a întors acasă pentru tratament medical, dar apoi a fugit din nou. Când am văzut-o în Phuket, am fost îngrozit”.

Acesta locuia deasupra rusoaicei și, îngrijorat de starea ei de sănătate, el o vizita zilnic: ,,în fiecare zi îmi era teamă să nu-i găsesc dimineața trupul fără viață. Am convins-o să urmeze un tratament, dar nu a supraviețuit”

Citește și: Odată cu vacanța vine și boala