Când apar căpșunile românești în piețe?

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 ian 2024, 01:20

Căpșunile românești sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe, iar perioada în care acestea vor putea fi găsite în piețe se apropie.

Căpșunile românești se găsesc în piețe încă din luna mai a anului 2023, însă căpșunile din străinătate pot fi găsite în piețe și supermarketuri și în luna aprilie. Iată când apar căpșunile românește în piețe.

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești în 2023?

Când apar căpșunile românești în piețe

Deși câteva piețe din România au început să ofere spre vânzare căpșuni românești, perioada în care aceste fructe celebre se coc începe la jumătatea lunii mai. Primele căpșuni românești ce au început să se găsească pe tarabele piețelor vin tocmai din Satu Mare, însă inflația s-a resimțit și cu privire la prețul acestora, căpșunile având un preț ușor de comparat cu prețul cărnii de porc.

Căpșunile coapte în seră pot ajunge să coste 35 de lei/kg, fiind prima recoltă românească.

În anul 2022, prețul căpșunilor românești era mai mic cu aproximativ 5 lei față de anul 2023, însă acest lucru nu îi oprește pe români să se bucure de gustul căpșunilor proaspete și așteptate.

„Anul acesta prețul va fi exact ca și anul trecut, 30-35 de lei. Eu zic că prețul este rezonabil pentru început de sezon pentru că, ulterior, prețul va scădea. Producția este foarte bună.

Avem foarte multe fructe, foarte multe flori. Plantele arată foarte bine”, a precizat Daniel Sabo, producător român, potrivit impact.ro

Românii aleg să aștepte ca primele căpșuni românești să se coacă decât să cumpere căpșuni venite din străinătate deoarece căpșunele românești sunt mult mai dulci şi zemoase. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești în 2023?

Care sunt beneficiile căpșunilor românești

Căpșunile sunt cunoscute pentru conținutul mic de carbohidrați și calorii, calități pentru care aceste fructe sunt perfecte pentru o gustare sănătoasă. Însă căpșunile românești au și multe alte beneficii asupra organismului nostru, acestea ne protejează împotriva apariției cataractei și efectelor nocive ale radicalilor liberi prezenți în razele UV, datorită antioxidanților pe care în conțin. 

Căpșunile românești conțin vitamina C, iar acest element ne crește imunitatea organismului, însă căpșunile mai prezintă și acid ellagic, luteină, zeaxantina, beta-caroten, licopen, ce inhibă creșterea și dezvoltarea celulelor canceroase. Vitamina C ce se găsește în căpșunile românești ne ajută și pentru a preveni ridurile, această vitamină ne va ajuta pentru a menține elasticitatea și strălucirea pielii.

Polifenolii și antioxidanții pe care căpșunile le prezintă ne ajută în reducerea inflamației de la nivelul articulațiilor și astfel riscul de artrită.

Consumul căpșunilor ne pot ajuta și în reducerea a LDL-colesterolului din sânge, colesterol ce este responsabil pentru formarea plăcilor pe pereții arterelor. 

Oamenii obișnuiesc să mai consume căpșuni pentru a își menține greutatea, iar 100 de grame de căpșuni conțin aproximativ 30 de calorii și 7 grame de carbohidrați, mai puțin decât o jumătate de felie de pâine. 

Citește și: Cum puteți să vă bucurați de recolte bogate pe întreg parcursul anului

Sursa: ziare.com

 

Taguri:

Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!