Când apare interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin! Cum a reușit controversatul realizator TV să obțină acordul liderului de la Kremlin

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 08 feb 2024, 08:54

Tucker Carlson, interviu cu Vladimir Putin

Sursa: Time/ Fox News

Tucker Carlson, primul jurnalist american care reușește să-l intervieveze pe Vladimir Putin de la începutul invaziei din Ucraina. Când va apărea interviul de senzație cu liderul de la Kremlin.

Intrarea remarcabilă a lui Tucker Carlson, un fost prezentator Fox News, în arena diplomatică a interviurilor internaționale s-a concretizat printr-o discuție cu președintele rus, Vladimir Putin. Acest eveniment marchează o perspectivă neconvențională și captivantă asupra relațiilor internaționale, cu Kremlinul evidențiind caracterul nepărtinitor al abordării lui Carlson, în contrast cu critica adesea adusă presei occidentale.

Tucker Carlson este primul jurnalist american care reușește să discute cu Vladimir Putin de la începutul invaziei din Ucraina 

Realizarea interviului cu președintele rus, Vladimir Putin, a fost confirmată oficial de Kremlin, marcând un moment deosebit în domeniul jurnalistic internațional. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, a subliniat că decizia de a acorda interviul lui Tucker Carlson a fost determinată de abordarea neconvențională a fostului prezentator Fox News, care oferă o perspectivă diferită asupra conflictului din Ucraina în comparație cu relatarea considerată „unilaterală” a multor instituții de știri occidentale.

Citește și: Update Live: În ziua 691 de război în Ucraina, ONU are nevoie de aproximativ patru miliarde de dolari să ajute Ucraina

În fața întrebărilor despre motivele care au stat la baza acestei decizii, Peskov a subliniat că abordarea lui Carlson nu poate fi etichetată drept „pro-rusă” sau „pro-ucraineană”, ci este percepută ca fiind în primul rând „pro-americană”. Această atitudine aparte a jurnalistului american a atras atenția Kremlinului, subliniind dorința de a evita polarizarea și de a prezenta o perspectivă echilibrată în contextul complex al relațiilor internaționale și al conflictelor

geopolitice.

„Când vine vorba de țările din Occidentul colectiv, marile rețele media, canalele TV (și) ziarele mari nu se pot lăuda în niciun fel că încearcă măcar să pară imparțiale în ceea ce privește prezentarea subiectului”, a susținut Dmitri Peskov, potrivit Reuters.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Când va apărea interviul cu liderul de la Kremlin

Potrivit Europa Liberă România, interviul cu președintele rus Vladimir Putin, realizat de Tucker Carlson, fostul prezentator Fox News, urmează să fie difuzat joi, conform informațiilor furnizate de Wall Street Journal. Acesta reprezintă prima discuție oficială a liderului rus cu o instituție media americană de la declanșarea invaziei Ucrainei la 24 februarie 2022. Ultimul interviu acordat de Putin unei organizații media americane a avut loc în octombrie 2021, când a fost intervievat de Hadley Gamble de la CNBC.

De la debutul conflictului, președintele rus a acordat interviuri presei de stat din Rusia, China și Kazahstan. Însă, în contextul legilor restrictive adoptate de Rusia privind mass-media după începerea războiului, multe organizații media occidentale și-au închis birourile sau au părăsit Moscova.

Interviul va apărea pe 8 februarie la ora 6 PM Est, adică la ora 1:00 AM a României, în data de 9 februarie.

Citește și: Putin invocă unitatea Rusiei, ignorand esecul din Ucraina

Tucker Carlson, într-o postare pe rețeaua X, a subliniat că interviul cu Putin reprezintă o oportunitate pentru americani să înțeleagă perspectiva Rusiei în ceea ce privește războiul.

„Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Vladimir Putin. Nu vă încurajăm să fiți de acord cu ceea ce Putin ar putea spune în acest interviu, dar vă îndemnăm să-l urmăriți. Ar trebui să știți cât de multe puteți”, a spus Tucker Carlson.