Ministrul Educației, anunț important. Când ar putea avea loc probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului? Iată cum se schimbă materia pentru examene

Author: B.H.
Actualizat: 07 apr 2020, 14:32

Având în vedere prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut mai multe declarații importante legate de evoluția anului școlar.

Încă de pe 11 martie, elevii din România se află acasă și pentru că starea de urgență a fost prelungită cu încă o lună în România, profesorii, elevii și părinții și-au pus nenumărate întrebări referitoare la felul în care se vor desfășura lucrurile în perioada imediat următoare.

Citeste si: Coronavirus România. 4.417 persoane sunt infectate cu COVID-19, iar 182 și-au pierdut viața

După ce a dat asigurări că anul școlar nu va fi înghețat, ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut publice măsurile luate în domeniul educației în perioada pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Se mai măresc pensiile și alocațiile? Ministrul Finanțelor a făcut precizări în legătură cu acest subiect

Ministrul Educației, decizie importantă cu privire la desfășurarea Evaluării Naționale și Bacalaureatului

În cadrul unei declarații de presă, ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut precizări cu privire la desfășurarea Evaluării Naționale și Bacalaureatului în acest an școlar. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ministrul Educației a declarat că probele scrise ar putea avea loc în luna iulie, materia fiind redusă, ceea ce înseamnă că elevii nu vor avea de pregătit materia de pe semestrul doi.

"Este o perioadă cu care nu ne-am mai confruntat. Pentru a ne proteja sănătatea suntem nevoiți să stăm în casă.(...). Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie. Programa nu va cuprinte materia aferentă semestrului al doilea. Situația scolară se va încheia cu minimum 2 note."

, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit hotnews.ro.

Monica Anisie a clarificat și problema înscrierilor la grădiniță și clasa pregătitoare, precizând și când va avea loc admiterea în ciclul universitar.

"Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădinită vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor. Admiterea la ciclul de licență în ciclul universitar se va organiza după susținerea examenului de BAC", a spus Monica Anisie.

Citeste si: Tichete de masă pentru angajații în șomaj tehnic. Anunțul a fost făcut astăzi