Când ar putea fi majorate pensiile în 2023. Anunțul oficial făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi: „Avem măsuri bune, foarte bune chiar”

Author: Lavinia Medrea

Anunțul oficial făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Sursa: Facebook Marius Budăi/Pixabay - colaj Kanal D

Duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre majorarea punctului de pensie.

„Într-o zi- două voi duce în coaliţie două propuneri pentru noua lege a pensiilor. Nu vreau să avanseze o dată sau o sumă şi ulterior să n-o îndeplinim”, a declarat Marius Budăi, despre creșterea punctului de pensie.

Când ar putea fi majorate pensiile în 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că, în maxim două zile, va merge în coaliție și va face două propuneri de lege pentru pensionari.

Oficialul a subliniat faptul că nu vrea să înainteze o dată la care pensiile ar putea fi majorate sau o sumă exactă cu care s-ar putea majora pentru că nu-și dorește ca, ulterior, acest lucru să nu fie îndeplinit.

Citește și: Noua lege a pensiilor 2023: Tot ce trebuie să știi despre formula nouă pentru recalcularea tuturor celor 5 milioane de pensii din România

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Lucrăm în acest moment și într-o zi, două voi duce în coaliție două propuneri pentru noua lege a pensiilor. Asta este foarte important, plecând de la analiza pe Legea 127, lucrăm la programul de guvernare. Mi s-a adresat această întrebare de foarte multe ori. Nu o evit însă, din respect pentru seniorii României, nu o să avanseze vreodată pentru că nu vreau să avanseze o dată sau o sumă care să vină și să aducă o speranță părinților și bunicilor noștri și ulterior să n-o îndeplinim.

Și de altfel, știți că am mai anunțat creșteri de pensii și colegii mei mi-au cerut demisia. Din coaliție. De fapt, mi-au cerut demisia și când voiam să negociez PNRR, când le spuneam că sunt prostii. În fine, sunt amintiri mai puțin plăcute dintr-o viață politică”, a explicat Marius Budăi, potrivit Prima News.

Marius Budăi: „Avem măsuri bune, foarte bune chiar”

„Să implementăm ce avem, să creăm acele măsuri, să colectăm banii, să avem de implementat ce avem, că avem măsuri bune, foarte bune chiar”, a declarat Marius Budăi, atunci când a fost întrebat dacă în 2023 ar putea aduce ceva în plus la pensie.

Citește și: Salariul minim pe economie crește în România, din nou. Ministrul Muncii a făcut anunțul

„Poate așa conștientizăm că nu sunt suficiente, dar sunt măsuri bune acele măsuri din pachetul de sprijin pentru România, să fim foarte atenți la evoluție, atât din punct de vedere macroeconomic, dar și la puterea de cumpărare și să luăm deciziile ca atare și consider că demnitatea de demnitar îți impune să vorbești atunci când ai măsura gata și să vorbești și să o și implementezi”, a specificat ministrul Muncii.