Când ar putea scădea numărul cazurilor noi de coronavirus? Deși zilnic sunt raportate noi îmbolnăviri, Nelu Tătaru este de părere că situația încă poate fi ținută sub control, dar doar în anumite condiții.
Când ar putea scădea numărul cazurilor noi de coronavirus? Nelu Tătaru: "Noi am estimat că..."
Numărul cazurilor noi de coronavirus este în continuare în creștere în România, dar cu toate acestea, ministrul Sănătății a declarat că autoritățile se așteaptă la o scădere a numărului de infectări în următoarele săptămâni. Nelu Tătaru a afirmat că, în contextul în care oamenii vor respecta regulile, numărul cazurilor noi ar putea să scadă în 2-3 săptămâni.
"Noi am estimat că o perioada de două săptămâni în care avem și pârghiile legislative și pârghiile respectării unor reguli, putem în două săptămâni să stabilizăm această situație.
Noi avem mai multe paliere. Tot ce este pacient infectat, simptomatic sau asimptomatic, trebuie evaluat, internat la cel care se impune, trecut în izolare la domiciliu, la cel care este asimptomatic sau după o anumită perioadă, când avem trei zile de asimptomatic, poate și un test negativ. În același timp, trebuie să gestionăm niște anchete epidemiologice care necesită un efort supraomenesc. Dacă la începutul lunii iunie aveam 120 de cazuri noi și 120 de anchete, în acest moment avem aproape 1200 de cazuri noi, deci 1200 de anchete(...)
În continuarea acestui efort apare și acea recomandare pe care o repetăm: agenții economici care beneficiază de aceste relaxări, populația care beneficiază de aceste relaxări, trebuie să respecte acele reguli, acele norme de desfășurare și funcționare a acestor activități. Fără dânșii nu se poate. Nu supraîncărcăm un sistem medical că să-i vedem limitele.
Urmează o săptămâna în care vom vedea dacă transmiterea comunitară scade.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
În măsura în care aceste lucruri merg într-un context în care ceilalți care, în acest moment se consideră neinfectati, respectă regulile și nu vor fi infectați crescând acea transmitere comunitară putem spune că în 2 -3 săptămâni suntem în momentul în care să putem coborî, dacă nu, ne așteptăm și la o evoluție.", a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.
Citeste si: O piață din București a fost închisă din cauza coronavirusului. Ce au descoperit inspectorii din sănătate?
Nelu Tataru, reactie dupa cele 23 de teste fals pozitive de la CFR Cluj! Cum explica Ministrul Sanatatii eroarea grava
Nelu Tataru despre cele 23 de teste fals pozitive de la CFR Cluj! Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a fost si el uimit de situatia de la CFR Cluj.
Nelu Tataru despre cele 23 de teste fals pozitive de la CFR Cluj! A incercat, totusi, sa gaseasca o explicatie.
"Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează.
Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată şi negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele" , a spus Nelu Tătaru, la Digi24.
Întrebat dacă nu i se pare ciudată situaţia de la CFR Cluj, Tătaru a spus: "Se poate întâmpla. Eu prefer, ca profesionist, să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repet acel test de câte ori e nevoie. Un test la un pacient infectat, care luat în prima sau a doua zi poate fi negativ, dar dacă îl iau după două, trei zile sau a cincea, a şasea zi, cât este perioada maximă de reflecţie, să fie pozitiv", a mai declarat Nelu Tătaru.
Citește continuarea aici.
Citeste si: Precizări privind măsurile de restricții în România. Anunțul lui Ludovic Orban