Când ar putea scăpa România de coronavirus? Adrian Streinu-Cercel: "Se va întinde pe circa..."

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 19 oct 2020, 10:33
Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”
Sursa: Captură KANAL D

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga lume și după o perioadă în care numărul îmbolnăvirilor a fost unul constant, acum sunt înregistrate din ce în ce mai multe cazuri noi. Adrian Streinu-Cercel a precizat când ar putea scăpa România de coronavirus.

Dacă în urmă cu mai multe luni România raporta câteva sute de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, situația s-a schmbat radical acum. Astfel, în fiecare zi, Grupul de Comunicare Strategică raportează peste 4000 de îmbolnăviri, situația fiind una îngrijorătoare.

Adrian Streinu-Cercel a anunțat data când pandemia de coronavirus ar putea lua sfârșit în România. Care este explicația?

România este din nou pe un trend ascendent, astfel că, în prezent, numărul celor care se îmbolnăvesc de coronavirus este în creștere. Ținând cont de situația actuală, Adrian Streinu-Cercel a făcut precizări în legătură cu momentul în care s-ar putea încheia pandemia de coronavirus în România. 

Managerului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a luat în calcul felul în care se transmite noul coronavirus și astfel a ajuns la concluzia că, până în anul 2023, toată populația României va ajunge să treacă prin infecție, acesta fiind momentul în care s-ar putea termina pandemia de

coronavirus în România.

Citeste si: Raed Arafat, cea mai groaznica veste pentru Romania: ''Lupta cu Covid-19 a fost pierduta!'' Ce MASURI se impun!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"De la o persoană infectată în decurs de 4 zile, alte 4 persoane vor fi infectate. După încă 4 zile, alte 9 persoane vor fi infectate. După încă 4 zile, alte 27 de persoane. Așa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate. Puteți să faceți un calcul simplu să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toată prin infecție.

Ca atare, fiind un virus cu răspândire relativ lentă, nu cu transmitere rapidă de 95% ca virusul rujeolos. Pentru coronavirus nu funcționează sistemul de protecție la nivel de turmă. Ca atare, se va întinde pe circa doi ani de zile. În 2023 s-ar putea să respirăm ușurati.", a spus managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, potrivit libertatea.ro 

Citeste si: Se SCHIMBA procedura de testare! Raed Arafat a facut anuntul!

Declarația a fost făcută de Adrian Streinu-Cercel în timpul unei conferințe de presă în care a anunțat că va candida din partea PSD la alegerile parlamentare. 

 

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.