Când are loc încoronarea Regelui Charles. Anunțul făcut de Palatul Buckingham

Autor: Bianca Vidoi

Când are loc încoronarea Regelui Charles

Sursa: Facebook The Royal Family

Regele Charles a devenit monarh atunci când mama sa, Regina Elisabeta a II-a a decedat, la vârsta de 96 de ani, iar acum a venit timpul pentru anunțarea încoronării Regelui Charles.

Data când va avea loc încoronarea Regelui Charles a fost anunțată de Palatul Buckingham, moment în care va fi încoronată și Regina Consoartă Camilla.

Citeste si: Un eveniment straniu a avut loc la Castelul Balmoral, la doar cinci minute de când Regina Elisabeta a II-a a decedat

Când are loc încoronarea Regelui Charles

Încoronarea Regelui Charles a fost anunțată de Palatul Buckingham, iar aceasta va avea loc la data de 6 mai a anului 2023. Această încoronare este prima din ultimii aproximativ 70 de ani, în luna iunie a anului 1953 fiind ultima, cea în care a fost încoronată Regina Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea va avea parte de o ceremonie ce va îmbina atât tradițiile trecute, cât și modernizarea din vremurile acestea.

„Ceremonia a păstrat o structură similară timp de peste o mie de ani, iar încoronarea de anul viitor este de așteptat să includă aceleași elemente de bază, recunoscând în același timp spiritul vremurilor noastre”, a anunțat Palatul Buckingham.

În această ceremonie, acesta va fi uns cu ulei sfânt, va primi inelul de încoronare și sceptrul, apoi va fi încoronat cu coroana maiestuoasă a Sfântului Eduard și binecuvântat în timpul ceremoniei.

Camilla va fi și ea unsă cu uleiul sfânt și încoronată.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Încoronarea va avea loc anul viitor, la data de 6 mai, pentru a arăta respect față de monarhul decedat, respective față de Regina Elisabeta a II-a.

Citeste si: Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Fosta suverană a fost coborâtă în Cripta Regală de la Castelul Windsor

Încoronarea Regelui Charles va avea mai puțini invitați

Încoronarea va avea loc după cum își dorește Regele Charles, iar acesta vrea ca acest eveniment să fie realizată în contextual crizei energetice cu care se luptă planeta.

Pentru a face acest lucru posibil, ceremonia de încoronare va dura mai puțin decât cea a Reginei Elisabeta a II-a, care a durat trei ore. În cadrul ceremoniei, numărul invitaților va fi reduc, de la peste 8.000, cum a fost acum 70 de ani, la aproximativ 2.000 de oaspeți, fiind astfel mai puțin costisitoare decât ultima ceremonie ce a avut loc la Westminster Abbey.

Citeste si: Cine este Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii. Este cel mai tânăr prim-ministru britanic din ultimii 200 de ani

Surse: antena3.ro, adevarul.ro

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul