Când are loc înscrierea pentru admiterea la liceu 2024 pentru seral și frecvență redusă: La învățământul seral se pot înscrie candidați care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 16 iul 2024, 10:53

Când au loc înscrierile pentru admiterea la liceu pentru seral și frecvență redusă?

Admiterea la liceu pentru anul 2024-2025 oferă oportunități pentru absolvenții de gimnaziu care doresc să urmeze cursuri la seral sau cu frecvență redusă. Înscrierile se vor desfășura conform calendarului publicat de Inspectoratul Școlar.

Când au loc înscrierile pentru seral și frecvență redusă 2024-2025?

Noile reglementări pentru admiterea în liceu pentru anul școlar 2024-2025 permit înscrierea la învățământul seral și cu frecvență redusă pentru absolvenții de gimnaziu care împlinesc vârsta de 18 ani până pe 9 septembrie 2024, când începe anul școlar.

Candidații interesați se pot înscrie în perioada 25-30 iulie 2024, conform calendarului publicat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bihor.

Potrivit edupedu.ro, la învățământul seral, se pot înscrie candidați care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor, iar pentru învățământul cu frecvență redusă, candidații din seriile anterioare care împlinesc 20 de ani până la data de 31 august 2024, inclusiv.

Înscrierile se fac la centrele desemnate de fiecare inspectorat școlar județean, iar candidații sunt sfătuiți să urmărească informările ISJ din județele lor pentru detalii specifice.

Citește și: Facultăți fără Bac 2024. Ce poți studia dacă nu ai luat Bacalaureatul

Documente necesare pentru înscriere

- Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente:

- Cererea de înscriere

- Certificatul de naștere, cartea de identitate și, dacă este cazul, certificatul de căsătorie, în copie conform cu originalul

- Adeverință cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională/tezele cu subiect unic/testele naționale/examenul de capacitate

- Foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale)

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Geta Sterp a pus-o pe mama Geta în fața unei întrebări dificile: „Care e mai harnică, fata sau nora?” Ce a răspuns mama Geta?

- Adeverință medicală

Calendarul repartizării candidaților

Repartizarea candidaților înscriși la învățământul seral și cu frecvență redusă în județul Bihor se va desfășura în perioada 31 iulie – 2 august 2024. Procesul se va desfășura în două etape:

Prima etapă: Repartizarea candidaților care au susținut evaluarea națională/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele naționale/examenul de capacitate, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și a opțiunilor.

A doua etapă: Repartizarea candidaților care nu au susținut evaluarea națională/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele naționale/examenul de capacitate, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

În București, înscrierea în clasa a IX-a seral sau la clasele cu frecvență redusă se va face pe 25 și 26 iulie 2024, conform unei informări a Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Înscrierile vor avea loc la Colegiul Național Școala Centrală, situat pe strada Icoanei nr. 3-5, Sector 2, în intervalul orar 9:00 – 16:00. Documentele necesare sunt aceleași ca cele menționate de ISJ Bihor.

Citește și: O elevă speră să intre la Medicină cu nota 5 la BAC: „E și mama acolo, am pile”. Tânăra a devenit virală în mediul online

Repartizarea la liceu în București se va face pe 30 iulie 2024, „în serii de câte 10”, potrivit informațiilor transmise de ISMB.

Procesul de admitere pentru învățământul seral și cu frecvență redusă oferă oportunități pentru continuarea studiilor liceale pentru cei care îndeplinesc criteriile de vârstă și au finalizat ciclul gimnazial. Aceste opțiuni de învățământ sunt esențiale pentru a asigura accesul la educație pentru toți elevii, indiferent de circumstanțele lor personale. Candidații sunt încurajați să pregătească dosarele necesare și să urmeze îndeaproape calendarul și informările inspectoratelor școlare pentru a asigura o înscriere reușită.