Când credeau că autoritățile nu mai fac nimic pentru ei, locuitorii din Botoșani au primit vestea care i-a lăsat muți. In orașul lor se construiește un patinoar modern, unde pot practica un sport alunecos și scump, curling

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 31 iul 2023, 01:50
video Foto(4)

Atunci când credeau ca autoritățile nu vor mai face nimic pentru ei, locuitorii din Botoșani au primit vestea care i-a lăsat muti. În orașul lor se construiește un patinoar modern, unde pot practica un sport alunecos si scump, de care, e adevărat, nu prea au auzit.

Deși inventat de scoțieni, curling-ul merge și la moldoveni, și-au zis autoritățile care nu prea au avut cale de întors, asta pentru că au primit de la Uniunea Europeană 18 milioane de euro, cu o singura condiție: să lase fotbalul de pe izlaz și să se apuce de partidele de curling.

Moldovenii, îndemnați să renunțe la fotbalul de pe izlaz și să se apuce de curling

Se pare că moldovenii nu au auzit de curling, sportul pentru care au primit  18 milioane de euro de la Uniunea Europeană.

”În engleză se pronunță ”curling” se scrie, ”cărling” se citește. De aici, 3 ani de zile, a fost un subiect în consiliul local”.

Botoșănenii sunt obligați de Uniunea Europeană să învețe și să joace un sport de care habar nu au avut până acum, curling.

Citeste si: Marcel Ciolacu spune în ce condiții se vor majora pensiile cu 15%. Pensionarii încă nu știu de ce majorare vor avea parte începând cu data de 1 ianuarie 2023

„Eu sunt mai mult cu fotbalul, cu tenisul, îmi place să fac sport, dar curling nu am reușit să joc”, a declarat Mircea Andrei Magdalena, Administrator Public Botoșani.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Curlingul a fost șansa autorităților să obțină o căruță de bani europeni, așa cum spune și directorul Direcției de Servicii Publice Botoșani, Eugen Țurcanu.

”Asta a fost gândirea proiectantului și a primarului, la vremea respectivă, de a pune curlingul. De ce? Pentru că încercam să obținem punctaj pe niște lucruri nemaivăzute, nemaiîntâlnite, ceva wow care să primească finanțare de la Uniunea Europeană...Atunci, noi am încercat să găsim o temă de proiect senzațională, pentru a primi finanțare și să zică wow”.

S-au cerut bani, s-au dat, s-a construit și a apărut minunăția, un patinoar cum nu există altul în toată Europa, cu piste speciale, dedicate jocului de curling.

”Nu este un sport atât de întâlnit în România, dar așa a fost proiectul la momentul respectiv și pentru a nu pierde anumiți bani europeni a trebuit să implementăm și acest teren de curling cu tot ce este necesar pentru el”, a

mai spus Mircea Andrei Magdalena, Administrator Public Botoșani. 

Citeste si: Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere privată. Suma colosală pe care o cer proprietarii