Când dăruim flori. Semnificația din spatele acestui gest drăguț

Author: Bianca Vidoi

Când dăruim flori

Sursa: Unsplash

Florile sunt adesea atențiile ce fac diferența, însă în spatele acestui gest drăguț există o semnificație aparte.

Florile ajung să surprindă prin diferitele culori, dar și mirosuri, iar acestea au ajung să aibă un loc foarte important în viața oamenilor, fiind alăturate adesea unui gest plin de emoție.

Citește și: Mesaje prima zi de grădiniță 2023. „Să descoperi lumea cu bucurie și curiozitate!”

Când dăruim flori

Florile reprezintă cel mai des întâlnit cadou, acestea fiind oferite atât în cadrul evenimentelor importante din viața oamenilor, precum nunta, cununia sau botezul, dar sunt și oferite în viața de zi cu zi, pentru a

schimba starea de spirit a unei persoane. Buchetele de flori sunt alese adesea drept atenții sau cadouri datorită modurilor diverse în care pot fi aranjate, iar în funcție de florile pe care le alegem putem exprima ceea ce simțim.

Un mod foarte bun de a exprima ceea ce simțim fără să folosim cuvinte este să oferim flori, astfel fiecare culoare reprezintă o emoție, iar ne putem împărtăși sentimentele printr-un simplu gest.

Arta de a dărui flori a fost încurajată în fiecare cultură deoarece aceasta susține un mod de comunicare, dar are și diferite efecte benefice asupra oamenilor.

O singură floare poate face cât o mie de cuvinte, iar acesta este primul motiv pentru care oamenii oferă flori, însă un motiv la fel de important este reprezentat de fericirea pe care o floare o poate aduce în viața unei persoane, însă din momentul în care aceasta o primește.

Se crede că prezența florilor într-o încăpere poate oferi un nivel crescut de productivitate și creativitate.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: „Beni este bărbatul care a stat lângă mine” Dana Roba, adevărul despre despărțirea de Beni! De la ce a pornit totul

Ce semnificație are fiecare floare, în funcție de culoare?

Florile au început să fie asemănate unui mod de comunicare, iar fiecare floare reprezintă ceva anume, în funcție de culoarea pe care o alegem să o oferim unei persoane dragi. Floriile roșii sunt adesea oferite de Ziua Îndrăgostiților sau în cadrul unei întâlniri romantice, acestea reprezentând dragostea, pasiunea și romantismul.

Platele albe sunt asociate cu pacea și inocența, iar acestea sunt folosite adesea în buchetele de mireasă pentru a transmite iubirea sinceră, empatia și respectul, însă acestea pot fi oferite și atunci când aduci un omagiu cuiva.

Culoarea roz pe care o întâlnim adesea la mai multe aranjamente florale și buchete de flori este asociată cu feminitatea, iar această culoare poate transmite dragostea, fericirea, grația și blândețea. 

Deși florile galbene sunt asociate adesea cu gelozia, aceasta nu este singura semnificație a acestei culori. Florile galbene transmit fericire și optimism, dar și energie pozitivă și prietenia.  

Citește și: Paștele ortodox și catolic 2024: Pe ce dată pică Învierea Domnului anul viitor?