Florile ajung să surprindă prin diferitele culori, dar și mirosuri, iar acestea au ajung să aibă un loc foarte important în viața oamenilor, fiind alăturate adesea unui gest plin de emoție.
Citește și: Mesaje prima zi de grădiniță 2023. „Să descoperi lumea cu bucurie și curiozitate!”
Când dăruim flori
Florile reprezintă cel mai des întâlnit cadou, acestea fiind oferite atât în cadrul evenimentelor importante din viața oamenilor, precum nunta, cununia sau botezul, dar sunt și oferite în viața de zi cu zi, pentru a
Un mod foarte bun de a exprima ceea ce simțim fără să folosim cuvinte este să oferim flori, astfel fiecare culoare reprezintă o emoție, iar ne putem împărtăși sentimentele printr-un simplu gest.
O singură floare poate face cât o mie de cuvinte, iar acesta este primul motiv pentru care oamenii oferă flori, însă un motiv la fel de important este reprezentat de fericirea pe care o floare o poate aduce în viața unei persoane, însă din momentul în care aceasta o primește.
Se crede că prezența florilor într-o încăpere poate oferi un nivel crescut de productivitate și creativitate.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Ce semnificație are fiecare floare, în funcție de culoare?
Florile au început să fie asemănate unui mod de comunicare, iar fiecare floare reprezintă ceva anume, în funcție de culoarea pe care o alegem să o oferim unei persoane dragi.
Platele albe sunt asociate cu pacea și inocența, iar acestea sunt folosite adesea în buchetele de mireasă pentru a transmite iubirea sinceră, empatia și respectul, însă acestea pot fi oferite și atunci când aduci un omagiu cuiva. Culoarea roz pe care o întâlnim adesea la mai multe aranjamente florale și buchete de flori este asociată cu feminitatea, iar această culoare poate transmite dragostea, fericirea, grația și blândețea.
Deși florile galbene sunt asociate adesea cu gelozia, aceasta nu este singura semnificație a acestei culori. Florile galbene transmit fericire și optimism, dar și energie pozitivă și prietenia.
Citește și: Paștele ortodox și catolic 2024: Pe ce dată pică Învierea Domnului anul viitor?