Când e Black Friday în România? Iată când pică Vinerea neagră în 2021, ziua cu cele mai multe reduceri din an

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 06 aug 2022, 04:40

Black Friday, ziua cu cele mai multe reduceri din an 

Sursa: PixaBay

Conceptul de Black Friday a ajuns de mai mulți ani și în România, astfel că anual se bucură de un succes fantastic. Iată când pică Vinerea neagră în 2021.

Reducerile de Black Friday sunt așteptate cu nerăbdare de pasionații de shopping din România. Multe persoane așteaptă ca prețurile să fie reduse în Vinerea neagră pentru a-și cumpăra produsele preferat la cel mai avantajos preț. Când este Black Friday în 2021?

Black Friday 2021. Când este Vinerea neagră în România?

Black Friday este un concept împrumutat de la americani, dar care i-a cucerit pe români.

Astfel, în fiecare an, românii așteaptă reducerile din Vinerea neagră și este cunoscut faptul că foarte multe persoane amână achiziționarea anumitor produse până în luna noiembrie, tocmai pentru a beneficia de reducerile de Black Friday.

Chiar dacă în America Black Friday este în a patra zi de vineri a lunii noiembrie, mai exact imediat după Ziua Recunoștinței, în România, Vinerea neagră se organizează pe 12 noiembrie în anul 2021.

Astfel, Black Friday este la finalul celei de-a doua săptămâni din luna noiembrie, ceea ce înseamnă că deja a început numărătoarea inversă până când se va da startul reducerilor.

Chiar dacă data oficială pentru Black Friday România este 12 noiembrie 2021, românii ar putea beneficia de mai multe perioade de reduceri, lucru care s-a întâmplat în fiecare an.

În majoritatea magazinelor din România, Black Friday 2021 este pe 12 noiembrie, însă mai sunt și comercianți care aleg să prelungească perioada de reduceri și în următoarele zile de vineri din luna noiembrie, mai exact

19 și 26 noiembrie 2021. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cum să nu iei țeapă de Black Friday 2021. O nouă lege le pune bețe în roate comercianților care fac ''reduceri false''

Black Friday 2021, reduceri masive la foarte multe categorii de produse

De Black Friday 2021, românii pot cumpăra o mulțime de produse la preț redus. Dacă în momentul în care a apărut concepul în România reducerile se aplicau doar la electronice și electrocasnice, de-a lungul anilor, foarte multe magazine și-au anunțat participarea la Black Friday. Astfel, în Vinerea neagră, așa cum mai este cunoscut conceptul în România, cumpărătorii își pot achiziționa electronice și electrocasnice, mobilă, haine, produse cosmetice și de înfrumusețare, vacanțe și chiar pachete medicale.

Evident, reducerile se aplică în limita stocului disponibil, motiv pentru care foarte mulți români vânează site-urile preferate de Black Friday și aleg să facă shopping online. În Vinerea neagră, prețurile nu sunt reduse doar în mediul online, ci și în magazinele fizice, astfel că cei care nu sunt obișnuiți cu cumpărăturile online pot merge direct în magazin pentru a-și cumpăra diferite produse.

De ce este Black Friday mai devreme în România?

Black Friday este evenimentul care dă startul cumpărăturilor pentru iarnă. Deși în Statele Unite ale Americii este organizat în ultima vineri din luna noiembrie, în România s-a luat decizia ca Black Friday să fie organizat ceva mai devreme. Care este explicația? Ei bine, după mai multe discuții, reprezentanții magazinelor au ajuns la concluzia că au nevoie de mai mult timp pentru a livra produsele. Astfel, dacă Black Friday ar fi fost organizat la finalul lunii noiembrie, atunci livrarea produselor ar fi fost întârziată și asta pentru că zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie sunt libere. 

În 2021, Black Friday pică pe 12 noiembrie. Vinerea neagră le va aduce cumpărătorilor din România șansa de a cumpăra produsele preferate la un preț avantajos. 

Citeste si: Ce produse nu trebuie să cumperi sub nicio formă de Black Friday?

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.