Când este așteptat vârful valului 4 al pandemiei? Ioana Mihăilă, despre cel mai negru scenariu: ”4.000 de pacienți cu COVID internați”

Author: Ana Dinu
Cand va fi atins valul patru?

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și secretarul de stat Raed Arafat au susținut o conferință de presă pe tema pregătirilor pentru valul patru al pandemiei de COVID-19.

Ministrul Sănătații și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne au susținut o conferință de presă pe tema valului patru al pandemiei care urmează să lovească în perioada următoare. Oficialii au declarat că fac pregătiri pentru perioada critică care ar urma. Când se preconizează ca va fi atins vârful valului patru al pandemiei?

Când este așteptat vârful valului patru al pandemiei?

Cei doi oficiali au făcut dezvăluiri despre valul patru al pandemiei care se preconitează că va atinge apogeul la sfârșitul lunii septembrie. Ioana Mihăilă a făcut precizări despre situația dramatică

cu care România se confruntă în această perioadă, după ce numărul infectărilor cu noua variantă Delta a coronavirus a început să crească.

 ”Anul trecut pe vremea asta aveam în jur de 1.000 de cazuri pe zi. Anul acesta ne putem vaccina. Intensitatea valului 4 și modul în care spitalele vor reacționa și modul în care pacienții vor putea fi tratați depinde de fiecare dintre noi, de alegerea noastră de a ne vaccina.

Se vor limita efectele valului patru prin vaccinare...Știm că varianta Delta afectează mai mult tinerii și copiii am solicitat numărul maxim de paturi destinate îngrijirii copiilor. Avem 340 de paturi de Terapie Intensivă pentru adulți, iar DSP a raportat că pot pune 110 paturi ATI pentru copii. E important de menționat că copiii infectați cu COVID pot fi internați și în saloanele pentru adulți.”,
aprecizat Ioana Mihailă, în conferința de presă.

Citeste si: Restricții dure pentru românii nevaccinați! Guvernul a stabilit lista măsurilor. La ce trebuie să se aștepte persoanele care nu s-au imunizat

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Să ne așteptăm la lockdown în perioada următoare?

Secretarul de stat în Ministreul Afacerilor Interne a precizat că nu se preconizează ca se va instaura carantina, ci se caută alte mijloace prin care țara noastră să depășească această perioadă critică.

”Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează. Avem alte mijloace și alte posibilități. Noi oricum nu am avut lockdown total, cum a fost în alte țări. Am mers pe incidențe, pe măsuri locale. Aceasta va fi din nou abordarea noastră mai departe.”, a spus Raed Arafat.

Varianta Delta a coronavirus este mult mai contagioasă și are un impact mare asupra tinerilor și copiilor.

Ioana Mihăilă a anunțat că apogeul valului patru va fi atins la sfârșitul lunii septembrie și se așteaptă să avem 4.000 de pacienți internați cu infectația Covid-19.

”Ultima raportare de la INSP corectează a raportare anterioară și spune că vârful ar putea apărea la finalul lunii septembrie. Scenariul cel mai rău e că am putea ajunge la 4.000 de pacienți spitalizați.”, a spus Ioana Mihăilă.

Citeste si: OFICIAL! Ministrul Sănătății a anunțat restricții pentru persoanele nevaccinate: ”A început valul 4” De când intră în vigoare