Când este Halloween 2022. 4 lucruri mai puțin știute despre această sărbătoare

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 iul 2023, 02:50

În ce zi este Halloween-ul

Sursa: unsplash

Halloween-ul este o sărbătoare ce se celebrează în ultima zi a lunii octombrie.

Halloween-ul este o zi ce a devenit din ce în ce mai cunoscută în ultimii ani, iar aceasta se diferențiază de celelalte sărbători prin costumele, machiajele și felurile de mâncare ce trebuie să aibă un aspect unic și înfricoșător.

Citeste si: Vești bune pentru angajați! Aceștia vor beneficia de noi concedii. Cum vor afecta acestea concediul de odihnă

Halloween-ul se sărbătorește la sfârșitul lunii

Halloween-ul se sărbătorește de oamenii din întreaga lume la sfârșitul lunii octombrie, mai exact la data de 31 octombrie. Deși multe persoane se folosesc de această zi pentru a se costuma în cele mai înfricoșătoare sau comice personaje, nu multă lume cunoaște semnificația din spatele acestei zile.

Sărbătoarea se bazează pe tradiția în care se precizează faptul că în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, spiritele, bune și rele, traversează din lumea de dincolo, în lumea noastră.

„Numele Halloween provine din limba engleză, de la expresia All Hallows Even, expresie folosită pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților, o comemorare specifică creștinilor prin care erau omagiați toți sfinții, numită și Luminație. Prin această sărbătoare, celții marcau ziua în care lua sfârșit perioada de recoltare. De asemenea, considerau că în 31 octombrie se termină toamnă și începe iarna. Mai mult, sărbătoarea era considerată un fel de punte între două lumi, cea a viilor și cea a morților.
În noaptea de Halloween se crede că sufletele celor morți se reîntorc pe pământ”
, declară specialiștii.

Anul acesta, ziua de Halloween pică într-o zi de luni, 31 octombrie, iar magazinele din întreaga țară sunt pregătite cu diferite decorațiuni pentru casă, grădină sau chiar pentru autenticitatea costumelor pe care oamenii le vor purta în seara respectivă.

Citeste si: Când este sărbătorit Halloweenul românilor, sau Ziua Morților?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Lucruri neștiute despre Halloween

Înainte ca oamenii să înceapă să se costumeze, această zi era dedicată farselor. Farsele au scăpat de sub control, iar în 1933, vandalii au provocat daune de milioane de dolari în Statele Unite ale Americii, făcându-i pe mulți să denumească ziua ca și „Halloween-ul negru”.

În secolul al 18-lea, femeile singure au conceput tradiții de Halloween care trebuiau să le ajute să-și găsească perechea.

Acestea obișnuiau să își arunce cojile de mere peste umăr, sperând să vadă inițialele viitorului soț când aterizau. O altă variantă stranie a acestei povești este cea în care femeile stăteau în camere întunecate, în fața unei oglinzi, ținând o lumânare aprinsă, în speranță că își vor vedea sufletul pereche în aceasta. 

Deși multă lume este terifiată de păianjeni, în ziua de Halloween, creaturile au o însemnătate aparte.

Se spune că dacă vedem un păianjen în noaptea de Halloween, o persoană dragă ne veghează.  

Sperietoarele sunt unele dintre cele mai emblematice decorațiuni folosite în timpul Halloween-ului. Sperietoarea reprezintă celebrarea sezonului recoltei de toamnă, deoarece acestea sunt de obicei plasate în zone mari de cultură. Fermierii folosesc aceste decorațiuni pentru a împiedica păsările să mănânce recoltele.

Citeste si: Halloween 2021. 5 costume de Halloween pe care le poți face acasă

Surse: playtech.ro, libertatea.ro, today.com