Solstitiul de vara are loc intotdeauna intre 20 si 22 iunie si pentru ca rotatia Pamantului nu este reflectata cu exactitate in calendar, data precisa a evenimentului se schimba usor de la un an la celalalt.
In 2020 Soarele va atinge cel mai inalt punct de pe cer in Emisfera Nordica pe 21 iunie la 0:43.
In timpul Solstitiului de vara Pamantul se afla la cea mai mare distanta de Soare
Ai putea crede ca in timpul Solstitiului de vara pamantul este cel mai aproape distanta de Soare. Cu toate acestea, pamantul este cel mai aproape de Soare atunci cand in Emisfera Nordica este de fapt iarna. Caldura verii vine de fapt din inclinatia axei Pamantului si nu de cat de aproape se afla Soarele de Pamant.
Credinte si obiceiuri despre solstitiu
Se crede că energia solstițiului este energie a pasiunii, vitalității, creativității și belșugului.
Tot această zi era și o ocazie de găsire și folosire a apei magice, iar îmbăierea în lacuri sau râuri avea un efect curativ și constituia, de asemenea, un ritual de renaștere.
În unele zone, spălatul cu roua adunată în ajunul solstițiului constituia o practică magică de frumusețe, iar în altele, îmbăierea în apa cu ierburi din noaptea solstițiului era o cură de refacere a sănătății și vigorii.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Coronițele de Sânziene lăsate afară noaptea puteau, în tradiția românească, să asigure fetele că vor face nunta în vară, cu condiția ca a doua zi, dimineața, să fie găsite acoperite cu rouă.
Citeste si: Dezvoltare personala- 12 lucruri pe care oamenii fericiti le fac altfel
Citeste si: Pandemie: ce inseamna cand se declara pandemia si cand au mai fost in trecut pandemii
Citeste si: Greutatea ideala in functie de varsta, sex si stil de viata