Cand esti in vacanta, burta este rege! Ce mancaruri isi pot permite romanii pe litoralul romanesc VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 13 nov 2020, 13:35

Unde mancam astazi? Asta e intrebarea pe care si-o pun zi de zi turistii care-si fac vacanta la mare.

 Iar variante sunt destule- restaurante de fite, autoserviri, dar si chioscurile de la colt de strada. Are litoralul meniuri pentru toate buzunarele- de la 20 de lei pana la 200.

Cand esti in vacanta burta este rege! Asta o stiu romanii pentru care sejurul la mare se limiteaza la doua activitati principale: odihna prelungita pe sezlong si statul la mese daca se poate de trei ori pe zi si cu ceva gustare intre..
Patronii stiu ca pe langa cazare, mancarea face totul, asa ca ofertele sunt pentru toate burtile si pentru toate bzuunarele.

La mare mananca si saracul si bogatul ...unul la terasa si restaurant de fite, celalalt la impinge tava.. Domnul din imagini nici nu vrea sa auda de autoservire ...prefera sa fie servit si sa i se puna pe masa tot ce e mai bun- vorba aceea clientul nostru stapanul nostru..
Desi mai goale decat in anii trecuti, terasele sau restaurantele nu lasa la pret. Nu te ridici de la masa satul pana nu scoti din buzunar cel putin 70 de lei.

De exemplu o ciorba n o gasesti mai jos de 10 lei, o portie de „calcan sfarait pe gratar, cu mamaliguta", costa 40 lei, iar una de friptura cu garnitura si tot dichisul sare de 35 de lei.
O limonada e 13 lei, un pahar de bere 7, iar o apa plata nu costa mai putin de 6 lei. Nu e de mirare ca autoservirile sunt sunt cele mai cautate...aici meniul ajunge la 20 de lei. Exista si turisti care prefara sa ia masa in oras...la colt de strada. Cu o hamsie, o gogoasa si o bere rece...pentru care platesti cel mult 5 lei iti mai pacalesti foamea si ramai si cu ceva bani in buzunar..


Priviti o pe aceasta doamna care tocmai ia o gustarea intre micul dejun si pranz... daca mainile le are ocupate cu o placinta, cu picioarele tine bine desertul-- niste mini gogosi cu ciocolata! Cu burta mai plina sau mai goala, un lucru este cert- peste 150 de mii de romani sunt asteptati la mare in acest weekend...

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.