Structura anului școlar 2020-2021 a fost modificată în luna martie prin Ordinul ministrului educației. Iată când se va termina anul școlar, conform reglementărilor stabilite de Ministerul Educației.
Când se termină anul școlar 2020-2021 pentru fiecare clasă
După ce a fost schimbată structura anului școlar, au apărut o serie de modificări: a fost introdusă vacanța din aprilie și a fost redus numărul de săptămâni de cursuri, de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic, conformEdupedu.ro.
Astfel, semestrul al doilea se termină la alte date decât cele stabilite inițial în structura anului școlar. Ca de fiecare dată, cei care „vor deschide balul” sunt cei din clasa a XII-a. Aceștia vor termina pe 4 iunie, urmând ca apoi să înceapă examenele de Bacalaureat.
Programul complet al claselor – datele la care se termină anul școlar:
- clasa a VIII-a (pentru care urmează Evaluarea Națională) – vineri, 11 iunie 2021
- clasele a XII-a zi și clasele a XIII-a seral și frecvență redusă (pentru care urmează Bacalaureatul – probe scrise) – vineri, 4 iunie 2021
- grupele de grădiniță și celelalte clase (pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a) – vineri, 25 iunie.
Ce se întâmplă cu cei din învățământul profesional și tehnic?
- elevii din învăţământul liceal – filiera tehnologică, care nu vor susţine examene naţionale (evaluare naţională şi bacalaureat) – 16 iulie 2021
- elevii din învăţământul profesional – 16 iulie 2021
- elevii din învăţământul postliceal şi de maiştri (cu durată a cursurilor stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare) – 16 iulie
- Pentru calificarea „Asistent medical generalist”, cu durată a cursurilor de 42 de săptămâni – 27 august 2021
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Durata studiilor pentru anii terminali din învățământul postliceal este de 36 săptămâni. Există, totuși, o excepție.
Este vorba de învățământul postliceal cu durata de trei ani, calificarea asistent medical generalist, unde cursurile au prevăzută în planurile cadru o durată de 42 de săptămâni, care se încheie pe 27 august, conform sursei citate.
Sorin Cîmpeanu a vorbit despre implementarea PNRR
“În primul rând, în fiecare școală ar trebui să se regăsească laboratoare de fizică, biologie și chimie. Mai mult, nu ar trebui să fie nicio problemă legată de predarea online, referitor la echipamente și pregătirea cadrelor didactice, dacă ar mai fi cazul să predăm vreodată în această modalitate.
Voi ridica robotica la rang de olimpiadă, pentru a avea toate beneficiile pe care ți le oferă acest statut. Nu mă întrebați de ce nu a existat până acum în România, nu aș ști să vă spun.
Prin PNRR, sunt mai mulți bani decât a avut Ministerul Educației de la intrarea în Uniunea Europeană până acum”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, la finalul săptămânii anterioare.