Când încep ninsorile și lapovița în România? Avertismentul făcut de specialiștii ANM pentru luna noiembrie

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 nov 2021, 16:43

Când vin ninsoarea și lapovița în România? Avertismentul făcut de specialiștii ANM pentru luna noiembrie

Sursa: PixaBay

Luna noiembrie a adus adevărata toamnă, pe care toată lumea a resimțit-o. Specialiștii ANM ne atenționează să ne așteptăm și la zăpadă la finalul lunii.

Temperaturile vor scădea și precipitațiile vor crește în luna noiembrie, așadar, se simte că a venit toamna cu adevărat. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) avertizează să ne așteptăm la zăpadă spre finalul lunii.

Cum va fi vremea în luna noiembrie? Temperaturile scad considerabil față de luna octombrie

„În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite.

Citeste si: Prognoza meteo ANM luni, 1 noiembrie 2021: Vremea se răcește în aproape toată țara. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie”, au declarat specialiştii Administrației Naționale de Meteorologie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Temperatura medie înregistrată de Administrația Națională de Meteorologie din 1961 si până în anul 2020 

În perioada 1961- 2020, temperatura medie a lunii noiembrie ajunge până la valoarea de maxim opt grade Celsius la litoral. În zonele joase, temperaturile sunt cuprinse între 6- 8 grade Celsius. În zonele de câmpie şi de deal, temperaturile ating valori cuprinse între 4- 6 grade. La munte și în nordul țării, temperaturile sunt cuprinse între 2- 4 grade Celsius.

Citeste si: Alerta meteo! ANM a emis o atentionare Cod Galben de ninsori insemnate cantitativ! Iata care sunt cele 15 judete vizate!

„Destul de rar, aerul cald venit dinspre bazinul Mediteranei pătrunde până la latitudinea ţării noastre, situaţie în care se pot înregistra temperaturi mari, neobişnuite pentru această lună, ce pot ajunge până în jurul valorii de 30 de grade Celsius. Astfel de temperaturi extreme, maxime absolute pentru un număr mare de staţii meteorologice, s-au înregistrat, de exemplu, în anii: 1926, 1990, 1994, 2004 sau 2010”, au declarat meteorologii.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.