Când începe, de fapt, noul an școlar? Toți elevii din România trebuie să știe. Ministrul Educației a făcut anunțul

Author: Ana Dinu
Actualizat: 11 aug 2021, 15:45
Când începe, de fapt, noul an școlar?

Este vestea momentului pentru elevii din România. Când începe, de fapt, noul an școlar? Ministrul Educației a făcut anunțul mult așteptat.

Ministrul Educației, Florin Cîmpeanu, a făcut anunțul mult așteptat de elevii din toată țara. Când se întorc la școală?

Când începe, de fapt, noul an școlar?

Ministrul Educației a anunțat în urmă cu puțin timp că elevii se întorc în bănici începând cu 13 septembrie 2021, iar prezența va fi fizică în toată țara.

Părinții și elevii au aflat când începe școala în România, după vacanța de vară. Dacă în urmă cu câțiva ani anul școlar începea la data de 15 septembrie, iată că, de acastă dată, Sorin Cîmpeanu spune că s-a ales data de 13 septembrie 2021.

”Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le

avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”
,
spune Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Vestea momentului pentru ELEVI! Se întorc la școală din toamnă?! Ministrul Educației: ”Valul patru nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme”

Totodată, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai precizat că, pe viitor, cabinetele medicale din școli ar putea să fie transformate în centre de vaccinare. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Situația epidemiologică din România nu este tocmai bună, campania de vaccinare merge din ce în ce mai prots, iar numărul cazurilor de Covid-19 crește de la o zi la alta.

Autoritățile se arată îngrijorate de situația cu care ne confruntăm și se ia măsuri în ceea ce privește un posibil val patru al pandemiei.

Astăzi, în România, au fost înregistrate 326 de cazuri noi de SARS-CoV-2,în ultimele 24 de ore,  extrem de mult față de zilele trecute, de asemenea, au fost înregistrate 8 decese, iar 96 de persoane se află intrenate la ATI după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

 

Citeste si: În ce condiții se vor întorce elevii din toamnă la cursuri. Școala online nu mai este o opțiune

 

 

 


Episodul 21 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 27 iunie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.