Când începe, de fapt, vacanța de iarnă a elevilor? Structura anului școlar a fost modificată

Author: Madalina Maftei

Cand intra copiii in vacanta?

Sursa: PixaBay

Vești importante pentru elevi! Structura anului școlar a fost modificată. Când vor intra, de fapt, în vacanță?

Structura anului școlar a suferit noi modificări, astfel vacanța de iarnă a elevilor a suferit și ea schimbări. Când intră, de fapt, copiii în vacanța de sărbători?

Când începe, de fapt, vacanța de iarnă a elevilor? Structura anului școlar a fost modificată

Vacanța de iarnă va începe abia pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, și nu pe 23 așa cum era în alți ani.

Ministerul Educației a modificat structura anului școlar la începutul lunii noiembrie.

Vacanța de sărbători va fi mult mai scurtă în acest an, după ce copiii au avut parte de o vacanță forțată la sfârșitul lunii octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus. Așadar, elevii de gimnaziu și liceu vor avea vacanță doar în perioada 24 decembrie-2 ianuarie, pentru a recupera vacanța forțată din urmă cu o lună și jumătate.

Prin urmare, ultima zi de școală din anul 2021 va fi pe 23 decembrie.

Preșcolarii și elevii din clasele primare vor avea mai multe zile de vacanță. Aceștia vor reveni în bănci abia pe 9 ianuarie 2022.

Citeste si: DOCUMENT Lista restricții Revelion și Crăciun! Românii vor avea parte de restricții timp de o lună

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Perioada vacanței de iarnă a copiilor

Vacanța de iarnă a elevilor de gimnaziu și de liceu va fi mult mai scurtă în acest an, de sărbători, pe motiv că trebuie să recupereze zilele de vacanță pe care le-au avut în luna octombrie, după ce autoritățile le-au dat vacanță forțată ca urmare a creșterii numărului de infectări cu Covid-19.

Elevii de gimnaziu și liceu vor intra în vacanță de vineri 24 decembrie 2021, în ajunul Crăciunului, până duminică, 2 ianuarie 2022.

În această categorie intră și elevii din sistemul de învățământ profesional și postliceal.

În timp ce preșcolarii și elevii de gimnaziu vor intra în vacanță vineri, pe 24 decembrie 2021, și vor sta acasă până duminică, 9 ianurarie 2022, aceștia profitând de o vacanță de iarnă mai lungă.

Prima și a doua zi de Crăciun, zilele de 25 și 26 decembrie, vor pica în weekend.

La fel se va întâmpla și cu Revelionul, care anul acesta va pica într-o zi de sâmbătă. Așadar, nu sunt prevăzute zile libere pentru angajați de sărbători.

Citeste si: Grădinițele și școlile intră în vacanța din 18 decembrie, cu o săptămâna mai devreme, din cauza variantei Omicron. Decizia luată de Guvernul belgian

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?