Când începe Evaluarea Națională pentru elevii clasei a 6-a?

Autor: Bianca Vidoi

Când începe Evaluarea Națională pentru elevii clasei a 6-a

Sursa: freepik

Luna mai este cea în care elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține Evaluarea Națională, iar aceasta este data la care încep probele pentru elevi.

Ministerul Educației a anunțat când va avea loc Evaluarea Națională pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, după ce anul trecut cei din urmă nu au avut ocazia să susțină aceste teste din cauza grevei ce a avut loc. Iată care este data la care începe Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VI-a.

Când începe Evaluarea Națională pentru elevii clasei a 6-a

Elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține pe parcursul lunii mai Evaluarea Națională, ce are ca și scop analiza cunoștințelor asimilate de elevi până la momentul actual. Începând cu data de 13 mai, primele probe ale Evaluării Naționale au fost susținute de către elevii de clasa a II-a, urmând ca în săptămâna 20- 24 mai 2024 să susțină probele la Limba Română, Limba Maternă și Matematică elevii de clasa a IV-a.

Elevii din clasa a VI-a sunt ultimii ce susțin Evaluarea Națională în luna mai, astfel aceștia se vor prezenta la două probe, marți, 28 mai 2024, la proba de Limbă și comunicare și miercuri, la data de 29 mai 2024, la proba de Matematică și științe ale naturii. Notele pe care elevii le vor primi în cadrul acestei Evaluări Naționale nu vor fi trecute în catalog, iar acestea vor fi evaluate în cadrul unităților de învățământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în maxim șapte zile de la momentul în care ultima probă a fost

susținută.

Citește și: Calendar BAC 2024: Când încep examenele?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

„Rapoartele generate la nivelul unității de învățământ pe baza acestor rezultate furnizează argumente statistice de maximă importanță și relevanță pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naționale, măsuri focalizate pe nivelul unității de învățământ și pentru beneficiarii serviciilor educaționale: elevi, părinți/tutori, cadre didactice, personal educațional de sprijin etc.”,

arată comunicatul de presă furnizat de către Ministerul Educației.

Timpul pe care elevii de clasa a II-a l-au avut la dispoziție pentru a rezolva subiectele a fost de 30 de minute pentru fiecare probă, în timp ce elevii claselor a IV-a și a VI-a au la dispoziție o oră pentru a rezolva subiectele primite. Comunicatul prezentat de Ministerul Educației arată că testele pe care elevii le vor rezolva au o dificultate medie, iar acestea au un format asemănător evaluărilor internaționale.

Care este calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a?

Chiar dacă pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a, rezultatele obținute la Evaluarea Națională reprezintă o analiză a cunoștințelor dobândite, ce nu sunt trecute în catalog și nu îi afectează în mod direct, elevii de clasa a VIII-a susțin în luna iunie Evaluarea Națională, pe baza căreia aceștia se pot înscrie la liceu.

Elevii de clasa a VIII-a susțin Evaluarea Națională în perioada 25-28 iunie, după 35 de săptămâni de cursuri ale anului școlar 2023-2024. Aceștia vor finaliza anul școlar mai devreme cu o săptămână, mai exact la data de 14 iunie, astfel încât aceștia să se poată pregăti pentru examenele pe care le vor susține.

Iată care este calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a:

  • 11-14 iunie- înscrierea la Evaluarea Națională;
  • 25 iunie 2024- proba la Limba și literatura română;
  • 27 iunie 2024- proba la Matematică;
  • 28 iunie 2024- proba la Limba și literatura maternă;
  • 3 iulie 2024- afișarea rezultatelor inițiale, înainte de contestații;
  • 3 iulie (orele 16.00- 19.00) și 4 iulie (orele 08.00- 12.00)- depunerea contestațiilor;
  • 4- 9 iulie- soluționarea contestațiilor;
  • 9 iulie- afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2024.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?