Postul Sfintei Mării 2021. Pentru a se pregăti așa cum se cuvine pentru Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători de peste an, credincioșii obișnuiesc să țină post înaintea acestei sărbători religioase. Când începe postul Sfintei Mării în 2021 și ce trebuie să știe toți cei care și-au propus să țină tot postul?
CÂND începe postul Sfintei Mării 2021? Data exactă la care se intră în post
Postul Sfintei Mării 2021. Pentru cei care se întreabă când începe postul Sfintei Mării în 2021, răspunsul este unul simplu, având în vedere că data este aceeași în fiecare an. Mai exact, postul Sfintei Mării 2021 începe pe data de 1 august 2021, cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Postul Sfintei Mării 2021 nu se întinde pe o perioadă lungă de timp, comparativ cu alte perioade de post de pe an, ci durează doar două săptămâni, astfel că acesta se încheie pe data de 15 august, atunci când credincioșii
Postul Sfintei Mării 2021 începe pe 1 august, astfel că lăsata secului pentru pentru postul Sfintei Mării se face pe 31 iulie 2021. Potrivit regulilor bisericești, dacă 31 iulie pică într-o zi de miercuri sau de vineri, secul se lasă cu o seară înainte, adică pe 30 iulie. Având în vedere că 31 iulie pică într-o zi de sâmbătă în anul 2021, lăsata secului pentru postul Sfintei Mării se va face pe conform regulii, în ultima zi a lunii iulie.
Postul Sfintei Mării 2021. De ce este unul dintre cele mai importante posturi de peste an?
Postul Sfintei Mării 2021. Chiar dacă nu se întinde pe o perioadă lungă de timp, postul Sfintei Mării 2021 este considerat de Biserica Ortodoxă Română unul dintre cele mai importante de peste an. Postul Sfintei Mării mai este cunoscut și sub denumirea de Postul Sântamariei. Acest post are o importanță majoră pentru credincioși și asta pentru că îi pregătește pentru a întâmpina sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, prăznuită în fiecare an pe data de 15
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
În trecut, mai exact în primii ani în care s-a decis introducerea Postului Sfintei Mării, durata acestuia era diferită de la un an la altul. Dacă unele persoanele posteau doar o zi sau 6, altele alegeau să țină post toată luna august sau chiar să mute perioada de post pentru luna septembrie. Ulterior, în cadrul sinodului local din Constantinopol din anul 1166 s-a stabilit ca durata postului Sfintei Mării să fie de două săptămâni.
Citeste si: CALENDAR creștin ortodox august 2021. Lista celor mai importante sărbători religioase din luna august 2021
Postul Sfintei Mării 2021. Regulile ce trebuie respectate după ce se intră în postul Sfintei Mării 2021
Postul Sfintei Mării 2021. Majoritatea credincioșilor cred greșit că în timpul postului Sfintei Mării trebuie doar să se abțină de la alimentele de origine animală. Ei bine, în perioada postului Sfintei Mării nu este suficientă abținerea de la anumite alimente, ci este nevoie ca persoanele care țin post să renunțe la gândurile negative și să fie mai buni, mai iertători și să își schimbe atitudinea în raport cu cei din jurul lor.
Postul Sfintei Mării 2021. Ce nu trebuie să faci după ce începe postul Sfintei Mării?
Postul Sfintei Mării 2021. Este cunoscut faptul că în perioada postului Sfintei Mării, credincioșii trebuie să elimine din meniu alimentele de origine animală. Astfel, în post nu se consumă carne, lapte sau ouă. Tot în timpul postului Sfintei Mării 2021 nu se fac nunți, acest lucru fiind complet interzis.
Se spune că în cele două săptămâni de post, credincioșii ar trebui să evite să spele rufe în zilele în care sunt slujbe în biserică.
Citeste si: Tradiții și obiceiuri. De ce merg finii la nași de lăsatul secului