Când începe programul „Litoralul pentru toți”: Prețul pentru o noapte de cazare va porni de la 38 de lei pe noapte

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 26 aug 2024, 08:35

Când începe programul „Litoralul pentru toți”

Sursa: pexels.com

Pe ce dată începe programul „Litoralul pentru toți”?

Programul „Litoralul pentru toți” revine și anul acesta, oferind turiștilor posibilitatea de a se bucura de vacanțe la malul Mării Negre la prețuri reduse. Ofertele includ tarife care pornesc de la 38 de lei pe noapte de persoană, atrăgând turiști în stațiunile de pe litoralul românesc.

Data la care începe programul „Litoralul pentru toți”

Începând cu data de 1 septembrie, turiștii din România vor putea beneficia de prețuri reduse pentru vacanțele la malul Mării Negre, odată cu lansarea programului „Litoralul pentru toți”.

Această inițiativă socială, organizată anual de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), vine în întâmpinarea turiștilor care doresc să se bucure de o vacanță la mare la prețuri accesibile. Programul se desfășoară în perioada 1- 30 septembrie și oferă tarife de cazare începând de la 38 de lei pe noapte.

În cadrul programului, hotelurile din stațiunile de la Marea Neagră oferă reduceri de până la 70% comparativ cu tarifele practicate în vârful sezonului estival.

An de an, hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc se înscriu în această inițiativă. Până în prezent, 57 de unități de cazare au aderat la program, oferind un total de aproximativ 6.000 de locuri de cazare pe noapte. Organizatorii se așteaptă ca, până la începutul programului, peste 80 de hoteluri să se alăture, ceea ce ar aduce numărul total al locurilor disponibile la aproximativ 8.000
pe noapte.

Citește și: Incredibil cât a plătit un bucureștean pe un pahar de bere, în Mamaia! A crezut că e o greșeală

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Președintele FPTR, Dragoș Răducan, a subliniat, pentru Agerpres, succesul acestui program, menționând că reprezintă o oportunitate pentru mulți români de a merge în vacanță la mare la prețuri accesibile. „Este perioada în care prețurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulți turiști reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanță la mare câteva zile”, a

declarat acesta. Răducan a adăugat că majoritatea hotelurilor înscrise în program vor fi deschise până la mijlocul lunii septembrie, iar rezervările pentru sejururi pot fi deja efectuate.

Prețurile variază în funcție de stațiune și categorie de hotel

Tarifele pentru o noapte de cazare variază în funcție de stațiunea aleasă și categoria hotelului. Conform tarifelor disponibile pe site-urile hotelurilor și agențiilor de turism, o noapte de cazare la un hotel de 2 stele în stațiunea Eforie Nord pornește de la 38 de lei pe noapte de persoană.

În Mamaia, o cameră dublă la un hotel de 3 stele poate fi închiriată începând de la 77 de lei pe noapte de persoană, în timp ce în alte stațiuni din sudul litoralului, precum Venus sau Saturn, prețurile pentru cazare la un hotel de 3 stele încep de la 60 de lei pe noapte de persoană.

Pentru cei care preferă confortul oferit de pachetele all-inclusive, acestea sunt disponibile la prețuri ce pornesc de la 210 lei pe noapte de persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele din stațiunea Venus. Aceste oferte includ, pe lângă cazare, și mese și alte servicii suplimentare, oferind astfel turiștilor o experiență completă și fără griji.

Recomandări pentru turiști

Organizatorii programului „Litoralul pentru toți” recomandă turiștilor care vor să profite de aceste oferte speciale să își facă rezervările cât mai curând posibil, având în vedere numărul limitat de locuri disponibile. Locurile se epuizează rapid, în special pentru hotelurile situate în stațiunile cele mai populare. Rezervările pot fi făcute direct la hoteluri sau prin intermediul agențiilor de turism. Ca și în anii anteriori, pachetele turistice pot fi achitate și cu ajutorul cardurilor de vacanță, ceea ce adaugă un plus de flexibilitate pentru turiști.

Programul „Litoralul pentru toți” a ajuns în acest an la cea de-a 45-a ediție, fiind singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. De-a lungul timpului, inițiativa s-a dovedit a fi un real succes, oferind posibilitatea tuturor românilor, indiferent de buget, să se bucure de o vacanță la malul mării. Detalii suplimentare despre hotelurile participante și tarifele exacte pot fi găsite pe site-ul oficial al Federației Patronatelor din Turismul Românesc( www.fptr.ro).

Citește și: Cât costă un șezlong în Mamaia, comparativ cu Spania, Grecia sau Bulgaria. Oamenii au rămas fără cuvinte: „Parcă e o strategie de alungare a turiștilor români!”

Acest program nu doar că ajută turiștii să își planifice o vacanță accesibilă, dar contribuie și la prelungirea sezonului turistic pe litoralul românesc, aducând beneficii economice pentru hotelieri și operatori din sectorul turistic. FPTR rămâne o organizație puternic implicată în sprijinirea dezvoltării turismului românesc, iar „Litoralul pentru toți” reprezintă un exemplu clar al succesului colaborării dintre mediul de afaceri și turism.