Când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024? Calendarul examenului

Autor: Bianca Vidoi

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024

Sursa: Pexels.com

Elevii de anul acesta, dar și din anii trecuți ce nu au reușit să obțină peste 6 la examenul de Bacalaureat au parte de o nouă șansă în sesiunea de toamnă.

În luna iulie a anului 2024 au avut loc probele scrise ale examenului de Bacalaureat, iar elevii ce au obținut note mai mari de 5 la fiecare materie și o medie peste 6, au trecut cu brio de examenul maturității. Elevii ce nu au reușit să îndeplinească aceste condiții mai au o șansă de a susține examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă. Iată când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024.

Când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024

Candidații ce nu au reușit să obțină o medie de peste 6 la examenul de Bacalaureat s-au putut înscrie la sesiunea de toamnă în perioada 15- 22 iulie 2024. Elevii ce s-au înscris în a doua probă a examenului de Bacalaureat vor începe probele de evaluare a competențelor la data de 8 august, atunci când are loc proba de comunicare în limba română. 

Următoarea probă ce face parte din evaluarea competențelor are loc la data de 9 august 2024, de comunicare orală în limba maternă. La data de 12 august, elevii vor fi evaluați la competențele digitale pe care le dețin, iar în perioada 13- 14 august, va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Citește și: Bac 2024, sesiunea de toamnă. Când încep examenele

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

În săptămâna 19- 25 august, candidații ce nu au reușit să obțină o notă de trecere la examenul de Bacalaureat vor susține probele scrise din sesiunea de toamnă. Prima probă scrisă se va desfășura la data de 19 august, la Limba și literatura română, în ziua următoare fiind susținută proba scrisă la proba obligatorie a profilului.

Între probele scrise nu va exista pauze, astfel următoarea probă scrisă o să fie susținută la data de 21 august, la proba la alegere a profilului și specializării, iar la data de 22 august va fi susținută proba la limba

și literatura maternă.

Când sunt afișate primele rezultate ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat

Candidații sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat vor avea de așteptat patru zile până la aflarea primelor rezultate. Astfel, la data de 26 august 2024, până la ora 12.00, candidații vor afla rezultatele inițiale ale probelor scrise.

Cei nemulțumiți de notele primite pot depune contestație în aceeași zi în care sunt afișate rezultatele, în intervalul orar 12.00

– 18.00. Contestațiile vor fi soluționate în intervalul 27- 29 august 2024, astfel rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afișate la data de 30 august 2024. 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.