Când începe US Open 2021. Novak Djokovic, spre titlul de Grand Slam cu numărul 21! Participă sau nu Simona Halep?

Author: Andrei Ionescu
Novak Djokovic la US Open 2021
Sursa: Facebook US Open Tennis Championships

Turneul de Grand Slam US Open 2021 se pregătește să înceapă fără Roger Federer și Rafael Nadal. Joacă în schimb Novak Djokovic. Iată ce se întâmplă cu Simona Halep.

US Open 2021 are loc în perioada 30 august 2021- 21 septembrie 2021. Roger Federer și Rafael Nadal au anunțat că nu vor participa la US Open 2021, însă Novak Djokovic (34 de ani) este în formă maximă și, dacă va câștiga, va deveni primul din istorie cu 21 de Grand Slam-uri și primul de la Rod Laver încoace care cucerește toate turneele de Grand Slam în același an.

Rod Laver a făcut asta de două ori în cariera lui: 1962 și 1969. În toată cariera lui Rod Laver a câștigat 11 titluri de Grand Slam.

US Open 2021: Novak Djokovic, în cursa pentru Grand Slam-ul cu numărul 21

În momentul de față Novak Djokovic, Roger Federer și Rafael Nadal se află la egalitate, pe primul loc, în clasamentul titlurilor de Grand Slam obținute de tenismeni în istorie.

Federer și Nadal nu vor participa, însă Novak Djokovic va juca și este foarte montat să cucerească titlul cu numărul 21 de Grand Slam din istorie.

Turneul de la US Open 2021 are o dublă semnificație pentru Djokovic. Nu numai că poate deveni primul tenismen din istorie cu 21 de titluri de Grand Slam, dar poate deveni și primul de la Rod Laver încoace care cucerește toate titlurile de Grand Slam în același an.

Atât Roger Federer, cât și Rafael Nadal dețin toate titlurile de Grand Slam, însă niciunul dintre ei nu le-a cucerit pe toate în același an.

Novak Djokovic a participat și la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, dorindu-și enorm și titlul olimpic la simplu, însă a fost învins de Alexander (Sasha) Zverev în semifinale, după două ore și 3 minute de joc.

Djokovic își adjudecase primul set lejer, cu 6-1, însă oboseala și condițiile meteo foarte dificile (temperatura ridicată și umiditatea excesivă) și-au pus ulterior amprenta pe jocul liderului mondial. Djokovic a pierdut următoarele două seturi cu 6-3, respectiv 6-1. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Simona Halep a făcut senzație pe internet îmbrăcată în costum de baie. Sportiva și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani

Djokovic nu a mai reușit nici să ia medalia de bronz, fiind învins în finala mică a turneului de tenis de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 de către ibericul Pablo Carreno Busta, cu scorul de 4-6, 7-6 (8-6), 3-6. 

Djokovic se va lupta pentru titlul de la US Open 2021, în principal, cu mai tinerii Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev. Este interesant de urmărit dacă Djokovic, care a jucat foarte multe meciuri în 2021 va mai resimți oboseala, așa cum a făcut-o la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Fosta jucătoare de tenis Justine Henin consideră că Djokovic e favorit la cucerirea trofeului de la US Open 2021 și că Nadal și Federer nu ar fi putut să îi pună probleme la acest turneu lui Nole nici dacă ar fi participat. „Nu cred că va conta pentru Nole, el ştia că Rafa şi Roger nu sunt la capacitate maximă şi nu cred că se temea de ei. Bineînţeles, Rafa e Rafa şi poate veni la un Grand Slam şi să evolueze astfel încât să facă diferenţa. Dar era greu să câştige US Openul anul acesta, ştie foarte bine că pentru asta avea nevoie de meciuri în picioare şi de meciuri în SUA, pentru acomodare. Ar fi fost imposibil pentru el să fie în formă maximă. Ştie că Nole e într-o formă incredibilă şi are încredere totală în propriile forţe, chiar şi după Jocurile Olimpice”, a declarat Justine Henin, pentru tennisworldusa.org.

US Open 2021: Simona Halep e pe tabloul principal

Simona Halep (locul 10 WTA) se află pe tabloul principal la US Open 2021. Jucătoarea din România a abandonat turneul de la Cincinnati în turul 2, după ce o învinsese în primul tur pe jucătoarea din Polonia Magda Linette (44 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-1.

Halep a acuzat o accidentare la coapsă, dar se pare că accidentarea nu este atât de gravă și poate evolua la US Open 2021.

În afară de Simona Halep vor mai participa la US Open 2021 următoarele românce: Sorana Cîrstea (40 WTA), Irina Begu (75 WTA), Patricia Țig (90 WTA) și Ana Bogdan (105 WTA). 

Citeste si: Simona Halep și-a anunțat retragerea din turneul de la Cincinnati, în această dimineață: ”Ar fi prea riscant să joc” Ce i s-a întâmplat sportivei pe teren

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?