Când intră pe card alocațiile copiilor în luna august?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 04 mai 2024, 02:30

Când intră alocațiile copiilor în luna august?

Sursa: Pexels.com

Luna august este norocoasă pentru pensionari, dar și pentru părinți deoarece alocațiile și pensiile vor intra mai devreme față de termenele inițiale.

Anunțul cu privire la noile termene în care vârstnicii vor primii pensiile, dar și în care alocațiile copiilor vor fi primite de părinți au fost anunțate de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. 

Citește și: Când intră pensiile pe card în august 2023, înainte sau după Sf. Maria?

Când intră alocațiile copiilor în luna august

Luna august a anului 2023 va fi formată dintr-o minivacanță, cu ocazia zilei de 15 august, zi în care credincioșii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului. Cu această ocazie, bugetarii vor avea parte de câteva zile libere din partea statului, astfel încât și ziua de luni să fie liberă, astfel relizându-se o punte pentru data de 15 august, ce pică anul acesta într-o zi de marți.

Din acest motiv, atât pensiile vârstnicilor, cât și alocațiilor copiilor vor intra mai devreme pentru a nu exista întârzieri din cauza acestor zile libere.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că în perioada 12-15 august, bugetarii vor avea liber, iar alocațiile sunt așteptate să fie plătite în perioada 8-10 august, iar pensiile în intervalul 1 şi 11 august.

"Având în vedere zilele libere din perioada 12-15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună. 

Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu patru zile mai repede față de termenul stabilit.Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului se plătesc în perioada 8-10 august", a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pe pagina de Facebook, potrivit antena3.ro

Citește și: Alocații 2023: Pe ce dată intră banii pe card și cu cât a crescut valoarea acestora în 2023?

Care este valoarea alocației?

Valoarea pe care o avea alocația a crescut la începutul anului 2023, astfel încât aceasta să fie raportată la inflația ce se află în continuă creștere. Părinții care au copii a căror vârstă este cuprinsă între 2 și 18 ani au încasat suma de 243 de lei, dar din luna februarie, această a crescut cu aproximativ 10%.

Copiii cu vârsta de până în 2 ani, valoarea acestora a crescut cu 30 de lei, însă legislația în vigoare arată că majorarea alocațiilor este obligatorie, în funcție de rata inflației. „Vor creste alocațiile copiilor. Va fi o creștere un pic mai mare. Va crește de la 243 la 274 de lei (RON) și de la 600 de lei la 676 de lei (RON)”,  precizase ministerul Muncii, Marius Budăi.

Valoarea alocațiilor pe care le primesc cei mici este: