Când intră pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023. Anunţ făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Author: Diana Tilă

Ministrul Muncii, Marius Budăi

Sursa: Facebook Marius Budăi

Sunt discuții între ministrul Muncii și Poşta Română, pentru plata pensiilor în lunile decembrie şi ianuarie.

Ministerul Muncii și Poșta Română au avut discuții legate de livrarea pensiilor înaintea termenului prevăzut în mod normal, deoarece este posibil ca din cauza zilelor libere, calendarul acordării pensiilor să sufere modificări.

Citește și: Taxe care vor fi majorate la 1 ianuarie 2023. Românii vor plăti mai mult pentru a merge la restaurant

Când intră pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023. Anunţ făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că se are în vedere propunerea ca pensiile să fie livrate cel târziu pe 15 decembrie 2022, pentru ca pensionarii să aibă bani înainte de sărbători. 

Așadar, dacă Ministerul Muncii și Poșta Română se vor pune de acord, pensionarii vor primi pensiile înaintea sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Vești bune pentru pensionarii vulnerabili. PSD propune majorări ale veniturilor de până la 45% în 2023

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Întrebat dacă există posibilitatea ca pensiile sa fie livrate cu întârziere în luna ianuarie, Marius Budăi a transmis că:

„Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie și să putem avea și actul normativ în baza căruia să mărim pensiile și să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârșitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial și cu siguranță așa va fi.

Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine știți se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile și sunt făcute plățile aferente”.

Citește și: Ce români vor primi peste 1.000 de lei în plus. Măsura va intra în vigoare din luna ianuarie a anului 2023

Înainte de această declarație, Marius Budăi a precizat că pentru unii pensionari, pensiile vor sosi cu întârziere în ianuarie 2023, din cauza zilelor libere de la începutul anului viitor, prin urmare plățile vor începe cu 3 ianuarie:

„Vor fi câteva zile la început de an cum a fost în fiecare an, în care cei care încasau pensiile în datele de 2, 3 sau 4 ianuarie vor primi sumele aferente pensiilor în zilele următoare.

Este vorba doar despre o procedură bugetară”.